Megoldatlan

Veszélyes gyalogátkelőhely a Hunyadi János úton

FRISSÍTÉS 2020.11.10.

Budapest Közút válasza:
"A magunk részéről még egy intézkedés megtételére látunk lehetőséget: a városból kifelé vezető irányban a Kondorosi úti kereszteződés után (a gyalogátkelőhely előtt) meg fogjuk ismételni a 40km/órás sebességkorlátozó táblákat. A KRESZ szabályok betartatására a rendőrségnek van hatásköre, így traffipax időszakos telepítésével kapcsolatosan is javasoljuk a BRFK megkeresését."

----

A Hunyadi J. út elején (a Kondorosi út sarkánál) lévő nem lámpás gyalogátkelőhely kezd kifejezetten életveszélyessé válni. Sajnos itt is megmutatkozik, hogy az autóvezetők többsége számára az elsőbbség megadása egyfajta kegy a gyalogos felé, nem pedig kötelesség. A problémát súlyosbítja, hogy az átkelőhely pont a kanyar után van, így az egyik irányból alapból nehezen belátható (azért a vezetők többsége biztos ami biztos nyomja a gázt, biztos nem lesz semmi váratlan a kanyar után), a másik irányból alacsony lombkoronájú fák takarják az átkelésre várakozó gyalogosokat. Jellemző, hogy a gépjárművek átlagsebessége a nagy ívű kanyar miatt kb 80-90 km/h, de egyesek simán megküldik 100-120-szal is. Éjszaka az autó és motorversenyek hangja tölti be a környéket. Olyankor tényleg veszélyes itt átkelni. Hangsúlyozom: alig akad autóvezető, aki egyáltalán szándékozik bárkit is átengedi ott, ahol muszáj lenne neki, sokan még gázt adnak, mikor már megy át a gyalogos a zebrán, mások kikerülik. Itt nem érvényes a KRESZ. Ebben az átkelőben benne van egy tragédia, sajnos csak idő kérdése. A gyalogosforgalom amúgy egyre nő itt, különösen esténként, mikor az emberek munka után járnak ki a gátra kikapcsolódni. Ha kiállítanának egy rejtett traffipaxot, akkor órák alatt tízmilliókat lehetne kaszálni, ha az elsőbbséget meg nem adókat is büntetnék, akkor ennek dupláját. De lehet az egész csomópont kialakítását módosítani kéne, amúgy is rendezetlen ez a rész minden tekintetben (hiányos közvilágítás, kosz, elavult kialakítás, részben burkolatlan közlekedő felületek, töredezett aszfalt, stb.) Itt valamit sürgősen tenni kell!

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Kondorosi út 2

Hozzászólások

  • Gajdov Géza hozzászólt a bejelentéshez.

    Lehet a kerület és most a BFK által bejelentett Duna menti sétány tervezése is érinti ezt a csomópontot. Igazából az egészet rendezni kéne.
  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    Szia Géza!
    Remek hírt hoztam egy a fotón is jól látható bejelentés kapcsán:

    A Főpolgármesteri Hivatal válaszából: A tervekben szerepel egy jelzőlámpás átvezetés a Kondorosi út - Hunyadi János út cso...
  • Gajdov Géza hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem tudom milyen visszajelzésre várnak. Semmi látható intézkedést nem tapasztalok. Majd ha az első gyalogost betették a fekete nylon zsákba, akkor majd lesz.
  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett a bejelentőtől visszajelzés.

  • H B L megváltoztatta a bejelentés leírását "A Hunyadi J. út elején (a Kondorosi út sarkánál) lévő nem lámpás gyalogátkelőhely kezd kifejezetten életveszélyessé válni. Sajnos itt is megmutatkozik, hogy az autóvezetők többsége számára az elsőbbség megadása egyfajta kegy a gyalogos felé, nem pedig kötelesség. A problémát súlyosbítja, hogy az átkelőhely pont a kan...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 69027-es számon nyilvántartott megkeresésre Társaságunk az alábbi választ adja:

    Tisztelt Bejelentő!

    A XI. Hunyadi János úton (a Kondorosi út 2. szám előtt) lévő gyalogátk
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés nevét "Veszélyes gyalogátkelőhely a Hunyadí János úton"-ról "Veszélyes gyalogátkelőhely a Hunyadi János úton"-ra.

  • Bándi Ágnes hozzászólt a bejelentéshez.

    Válasz nem érkezett a bejelentésre. El tudnátok küldeni újra? Köszönöm szépen!
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Gajdov Géza bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére