Megoldatlan

Hiányzó kerékpáros átvezetés, Kispest Hunyadi utca

Anonim Járókelő

A kispesti Hunyadi utcán kerékpárral csak az egyik irányban lehet közlekedni az Ady Endre utcai kereszteződésben, Pesterzsébet felé. A másik irányba, Kőbánya felé ez szabályosan nem lehetséges. Hiába lehetséges a Hunyadi utca egyirányú szakaszába kerékpárral mindkét irányból behajtani, és van is kihelyezve rendesen az erre vonatkozó tábla, az Ady Endre úti kereszteződésben csak balra vagy jobbra lehet fordulni a Hunyadi útról, ahogy az a csatolt képen is látszik.

A javaslatom az, hogy változzon a kereszteződésben úgy a forgalomszervezés, hogy a Hunyadi utcáról Kőbánya irányába kerékpárral legyen lehetséges egyenesen is továbbhaladni a kerékpársávval már ellátott következő szakaszába a Hunyadi utcának. Érdemes lenne a kereszteződésben kerékpáros nyomot is felfesteni, ezzel is felhívva a kanyarodó járművek figyelmét az egyenesen haladó kerékpárosok elsőbbségére. A Hunyadi utca egy fontos gerincút, mindenképp meg kell teremteni a lehetőséget, hogy mindkét irányba végig lehessen kerékpározni, főleg, hogy a munka nagyobb részét már meg is valósították a kerékpársáv kialakításával az egyirányú részen, nem is értem, hogy nem jutott senkinek sem eszébe a csomópont egyenesen átjárhatóvá tétele. Remélem, nem azt gondolták a közlekedésszervezők, hogy a kerékpáros itt majd leszáll a járművéről és két zebrán keresztül fogja azt áttolni a kereszteződés túloldalára, hogy aztán folytathassa az útját. Ez semmiképp sem felel meg a modern, a kerékpárost is egyenrangú közlekedőként tekintő várostervezési alapelveknek.

Probléma helyszíne
Budapest XIX. kerület, Kispest, Ady Endre út 106

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Igen, a Budapest Közút az illetékes a főváros szinte teljes forgalomtechnikai rendszerének üzemeltetéséért.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Biztos, hogy csak a Budapest Közút lehet az illetékes az ügyben? Annyira jó lenne valami választ kapni, de nem úgy tűnnek, mint akik ezen dolgoznak.
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem tűnik úgy, hogy a Budapest Közút válaszolni szándékozna erre az észrevételre - esetleg a helyi önkormányzat?
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére