Megoldatlan

Hiányos tábla - Lónyay utca kerékpáros közlekedés

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2020.12.06.:

""A forgalomkorlátozással kapcsolatos változást Budapest Fővárosi Önkormányzat döntése alapján a Zrt. hajtja végre. " - szerintem a kulcs itt van a megoldáshoz, ez alapján a Budapest Közút teljesen jogosan mondja, hogy csak végrehajtja, amit kértek tőle, a Ferencvárosi Önkormányzat is bevallotta a válaszukban, hogy ők rendelték meg a változást. Fel lehetne még egyszer tenni nekik a kérdést úgy, hogy akkor miért nem rendelték meg, hogy megmaradjon a kerékpárosok számára a balra kanyarodási lehetőség a Lónyayba? Még ha azt is kérték, hogy ne kérdezzük őket, de könyörgök, ha valami megoldás az ő döntésük alapján születik, akkor igenis viseljék a felelősséget és legyenek szívesek érdemben válaszolni. Ajánlom figyelmükbe a Konta Zoltán lenti nagyon alapos, képekkel illusztrált hozzászólását is. Amit kerékpáros sikerként tol a propagandában az önkormányzat, az valójában a kerékpárosok életének a megnehezítése a korábbi állapothoz képest."

-----

FRISSÍTÉS 2020.09.03.:

A IX. kerület válasza:
"A forgalomkorlátozással kapcsolatos változást Budapest Fővárosi Önkormányzat döntése alapján a Zrt. hajtja végre. Bővebb információt is a Zrt. tud szolgáltatni.
Fentiek alapján a IX. kerületet érintő forgalmi rend változásokkal kapcsolatos bejelentéseket továbbiakban válaszadás és intézkedés céljából, kérjük az illetékes Budapest KÖZÚT Zrt. részre megküldeni szíveskedjenek."

-----

FRISSÍTÉS 2020.08.14.:

A Budapest Közút válasza:
"A IX., Lónyay utcában a Bakáts utca és a Boráros tér közötti szakaszon, a Bakáts téren kísérleti jelleggel bevezetett forgalomcsillapításhoz kapcsolódóan került kialakításra az új forgalmi rend, s került itt bevezetésre az ellenirányú kerékpáros forgalom. Társaságunk mint operatív kezelő, minden forgalmi rend változás előtt nem csak a jogszabályok, előírások betartatására ügyel, de minden, a közlekedésben résztvevő érdekeit is igyekszik figyelembe venni. Jelen időszakban különösen kiemelt figyelem irányul a kerékpárosokra, ahogy azt feltehetőleg Ön is észleli.

A kísérleti jellegből következik, hogy a megvalósításnál elsősorban a későbbiekben könnyen módosítható, megszüntehető forgalomtechnikai eszközöket alkalmazzuk, s a festés nem ilyen technológia. Amennyiben a beruházó, a IX. kerületi Polgármesteri Hivatal a későbbiekben a most bevezetett forgalmi rend véglegesítése mellett dönt, úgy van érvényes végleges forgalomtechnikai terv, melyben szegélymódosítások és további új burkolati jelek is szerepelnek.

A Petőfi híd alatt az előjelző tábla teljességgel megfelelő, ugyanis a forgalombiztonsági szempontokat előtérbe helyezve nem került engedélyezésre a Boráros tér felől a balra nagyíves kanyarodó mozgás sem a járműveknek, sem a kerékpárosoknak. Erre nem csak az előjelző tábla, hanem a „Kötelező haladási irány egyenesen” jelzőtábla és a záróvonal is figyelmeztet."

-----

A IX. kerületi Lónyay utca Boráros tér felőli végének forgalmi rendje megváltozott, most a korábbival ellentétes irányba egyirányú az utca. Erre egy előjelző tábla is figyelmeztet a Petőfi híd alatt, a Soroksári út felől érkezve. Azonban ez az előjelző tábla hiányos, nem mutatja, hogy a behajtani tilos az kerékpárokra nem vonatkozik, ahogy az viszont már egyértelműen látszik az utca elején kihelyezett táblából. Ez jól össze is zavart, amikor kerékpárral először érkeztem ide az új forgalmi rend idején, pedig kerékpárral igazából nincs semmi változás az eddigi forgalmi rendhez képest. Sajnos nagyon sokszor lehet a városban azt látni, hogy kitáblázásokat, forgalomtechnikai változtatásokat csak a személygépkocsik szempontjából gondolnak át, és sokszor eszébe sem jut az illetékeseknek, hogy végiggondolják, hogy éli meg egy arra haladó kerékpáros az adott forgalmi szituációt és hogy mit jelentenek az ő szempontjából az adott táblák, pedig erre minden olyan úttest esetében kellene gondolni, ahol nem tilos a kerékpáros közlekedés, nem csak ott, ahol kerékpársáv van. Így a most kihelyezett félrevezető tábla mielőbbi kiegészítése mellett szeretném azt is kérni, hogy az illetékes útfenntartó a jövőben figyeljen oda arra, hogy akármilyen forgalomtechnikai változtatás esetén gondolja át jobban, hogy az milyen hatással van az adott úton közlekedő kerékpárosokra vagy ha szükséges, egyeztessen erről kerékpáros szervezetekkel.

Az is látszik a képeimen, hogy a Lónyay utcába kerékpárral behajtva gyakorlatilag sokszor nincs egy kerékpárnyi hely sem a haladó kocsisor és a parkoló autók között. Szép lassan elhaladva a kocsisor mellett azonban egyértelmű, hogy van az úton elég hely a személygépjárművek és a velük szemben elhaladó kerékpárok számára, ha az autók jobban az út jobb oldala felé húzódnak, a probléma csak az, hogy a gépjárművek látszólag nincsenek felkészülve a kerékpárosok érkezésére, hiába ki volt táblázva az egyirányú utca elején a szembejövő kerékpárforgalomra vonatkozó kiegészítő jelzés. Ezért jó ötletnek tartanám egy kerékpáros nyom felfestését, ami a táblánál sokkal határozottabban felhívná a gépkocsival közlekedők figyelmét a szembejövő kerékpáros forgalomra és fokozottabb jobbra tartásra ösztönözné őket.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Boráros tér H

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés leírását "A IX. kerületi Lónyay utca Boráros tér felőli végének forgalmi rendje megváltozott, most a korábbival ellentétes irányba egyirányú az utca. Erre egy előjelző tábla is figyelmeztet a Petőfi híd alatt, a Soroksári út felől érkezve. Azonban ez az előjelző tábla hiányos, nem mutatja, hogy a behajtani tilos az ...

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "IX. kerület Ferencváros Önkormányzata"-ra.

  • Konta Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    Szerencsére a várakozóhelyeket azóta megszüntették a Közraktár utca elején, így egy fokkal jobb a helyzet.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    "A forgalomkorlátozással kapcsolatos változást Budapest Fővárosi Önkormányzat döntése alapján a Zrt. hajtja végre. " - szerintem a kulcs itt van a megoldáshoz, ez alapján a Budapest Közút teljesen jog...
  • Szalai Krisztina elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Szalai Krisztina megváltoztatta a bejelentés illetékesét "IX. kerület Ferencváros Önkormányzata"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelők csapata!

    A forgalomkorlátozással kapcsolatos változást Budapest Fővárosi Önkormányzat döntése alapján a Zrt. hajtja végre. Bővebb információt is a Zrt. tud szolgáltatni.
    Fentiek al
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata

  • Dr Kardos Angelika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "IX. kerület Ferencváros Önkormányzata"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Be lehetne ezt a bejelentést a ferencvárosi önkormányzatnak is küldeni? Ők talán egy kicsit jobban magukénak érzik a kerületet, mint a Budapest Közút és tudnak valamit tenni a megoldás érdekében. Ahog...
  • S Dominik lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Konta Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    Már megint "kiemelt figyelem irányul a kerékpárosokra", tehát a kerékpáros menjen tovább a várakozóhelyekkel egy sávra szűkített Közraktár utcán, soroljon be a fennmaradó egyetlen sávba, csak azért, h...
  • Kövér Blanka megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A IX., Lónyay utcában a Bakáts utca és a Boráros tér közötti szakaszon, a Bakáts téren kísérleti jelleggel bevezetett forgalomcsillapításhoz kapcsolódóan került kialakításra az új
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0018590-001/2020

    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST- 00068146

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Köszönjük megkeresését, melyet továbbítottunk a probléma megoldásában illetékes Budapest Közút Zr...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Konta Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszi a linket :)
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/68843/kotelezo-haladasi-irany-lonyay-utca
    Ez a bejelentés mindenképp együtt kezelendő ezzel. Fel se tűnt korábban, hogy egy záróvonalat is felfestettek - ezt...
  • Hegymegi-Barakonyi Bálint elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Hegymegi-Barakonyi Bálint megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére