Megoldatlan

Csévéző-Bélatelepi út kerékpáros közlekedés (főleg éjjel)

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 2020.07.20.
Nudaepst Közút válasza alapján a kerékpárút kialakítása érdekében megkeressük a BKK-t.

A Csévéző-Bélatelepi út nemrég lett felújítva és ez a tökéletes példája az olyan projekteknek, ahol kis extra befektetéssel arányosan nagyon nagy fejlődést lehetett volna elérni a kerékpáros közlekedésben, de meg sem próbáltak javítani a helyzeten, csak konzerválták az elavult viszonyokat.

Az útvonal azért nagyon fontos, mert kerékpárral nincs alternatívája a XVIII. (és a többi dél-pesti) kerület és a XVII. kerület között. Egyik irányban a repülőtér vágja el az összeköttetést, a másik irányban a Keresztúri-erdő és az Új Köztemető, a legközelebbi alternatív útvonal a Kozma utca. Pedig valószínűleg bőven lenne igény ezen az útvonalon kerékpáros közlekedésre. Gyakorlott kerékpárosok meg tudják azért oldani itt a közlekedést, de a nagy forgalom miatt a minimum az lett volna a felújítás alatt, hogy az útpadka megfelelő kialakításával kerékpársávot hozzanak létre az úttest szélein.

Ami viszont még ennél is nagyobb probléma, az az, hogy az út nem rendelkezik közvilágítással. Ez viszont teljesen ellehetetleníti, hogy értelmes kerékpáros hivatásforgalom alakulhasson ki ezen a területen, mert sötétedés után kifejezetten veszélyes itt a kerékpározás. A legközelebbi közvilágítással rendelkező alternatív útvonal az újra csak a Kozma utca, ami kerékpárral számos viszonylatban vállalhatatlan kitérőt jelent Dél-Pest és Rákosmente között.

Hogy teljes legyen a kép, szeretném megjegyezni, hogy van egy erdei út is a Keresztúri-erdőn keresztül, ami jó összeköttetést jelent Dél-Pestről Akadémiaújtelep felé (de Rákoshegy irányába már az is kerülő) - a probléma itt is az, hogy egy lényegében csak nappal járható erdei útról van szó, sötétben csak a Kozma utca a reális alternatíva.

A kérdés az, hogy az elrontott útfelújítás után van-e bármilyen esély kerékpársáv és közvilágítás kialakítására a Csévéző-Bélatelepi út erdei szakaszán, foglalkozik-e ezzel bármilyen illetékes szerv, és ha igen, mi a tervezett megoldás műszaki tartalma és milyen időtávon szeretnék ezt megvalósítani. Egy hálózati szempontból is nagyon fontos hiányzó láncszemről van szó, amit jó lenne minél hamarabb pótolni.

Probléma helyszíne
Budapest XVII. kerület, Rákosmente, Bélatelepi út

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Fónai Kende megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0018610-001/2020
    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00067515

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Köszönjük megkeresését. A BKK Zrt. illetékes szakterülete azt válaszolta, hogy a XVII. kerület, Csé
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "A Csévéző-Bélatelepi út nemrég lett felújítva és ez a tökéletes példája az olyan projekteknek, ahol kis extra befektetéssel arányosan nagyon nagy fejlődést lehetett volna elérni a kerékpáros közlekedésben, de meg sem próbáltak javítani a helyzeten, csak konzerválták az elavult viszonyokat. Az útvonal azért nagyo...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A XVII. kerületi Csévéző utca/Bélatelepi úti kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos megkeresésre az alábbi tájékoztatást adjuk.
    A tárgyi helyszínnel kapcsolatban néhány éve megindul
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tamás, ez nagyon jó hír, köszönöm, hogy belinkelted!

    Remélem, sikerül a Járókelőnek egy helyzetjelentést kapnia a projekt státuszáról és a jelenleg tervezett megvalósítási időről.

    Illetve amiről nem...
  • Der Komissar hozzászólt a bejelentéshez.

    "A szükséges területszerzésnek, a tervezésnek, a hatósági engedélyezésnek időigénye jelentős. Miután láttam, hogy a BKK a körforgalom és a kerékpárút előkészítésével lassan halad és ez időben elhúzza...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Ahhoz képest, hogy más projekteken hány milliárdot szórunk el térkőre anélkül, hogy az adna bármi pluszt az adott felújított terület funkcionalitásához, itt még ha százmilliós nagyságrend is lett voln...
  • Németh István hozzászólt a bejelentéshez.

    "ahol kis extra befektetéssel arányosan nagyon nagy fejlődést lehetett volna elérni"

    Az a kis extra legalább 6-800 millió forint plusz. Ennyi pénzből nagyon, de nagyon sok nagyfelületű burkolatcserét...
  • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére