Megoldatlan

Ferihegy kerékpáros megközelítése

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2021.01.05.:

Nem, ez semmiképp sem megoldás - a kerékpáros közlekedésnek nem az a lényege, hogy leteszi az ember a bringát, mint az autót és még sétál sok száz métert, főleg a hivatásforgalomban. Nem igazán értem, hogy minek épített a Budapest Airport sok pénzből ilyen szép kerékpárutat, ha nem vezet el a lényegig, a terminálig. Úgyhogy ezt a kérdést mindenképp át kellene gondolniuk, így nem megoldott.

-----

FRISSÍTÉS 2020.12.05.:

A Budapest Airport válasza:
"Köszönjük szépen ismételt észrevételét. A Budapest Airport nyitott minden olyan javaslatra, amely a főváros repülőterének minél jobb megközelíthetőségét célozza, ezek segítséget nyújtanak nekünk a jövőbeli tervezési folyamatok során.

Tájékoztatjuk, hogy a repülőtéren elhelyezett kerékpártároló jelenleg a Holiday Parkoló utascsarnokhoz legközelebb fekvő bejáratánál, a fizető automaták mellett található meg, ahonnan fedett gyalogjárdán lehet eljutni a terminálépülethez."

-----

FRISSÍTÉS 2020.07.17.:

Ezek nagyon jó hírek, viszont csak félig válaszolják meg a kérdést. A reptér válaszából nem egyértelmű, hogy hova tervezik a kerékpárút reptér felőli végét. Ha valóban oda, ahol most van, a hosszútávú parkoló mellett, akkor ez egy nagyon rossz megoldás, mert innét még hosszú séta a terminál.

-----

FRISSÍTÉS 2020.07.13.:

A Budapest Airport válasza:
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy folyamatban van a kerékpárút kiépítése, amely a Market Centráltól a 2. Terminálig biztosít majd összeköttetést, és várhatóan jövő év első felében készül el."

-----

Ehhez a kérdéshez már van egy korábbi, megoldatlanként lezárt ügy, ami nagyon jól összefoglalja a lényeget:
https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/21904/repter-bringaval

Nem tudom, hogy működik a járókelő és ha egy ügy egyszer megoldatlan, akkor az örökre úgy is marad-e, vagy időről-időre visszatértek hozzájuk (azért vannak ügyek, amiket jó lenne nem hagyni elkallódni). Mivel szerintem fontos kérdésről van szó, ezért nyitok egy új ügyet.

Természetesen nem feltétlen a légiutasoknak fontos a kerékpár, akik 3 bőrönddel indulnak a nyári nyaralásra (bár a mai fapados, hátizsákkal utazós világban azt sem zárnám ki, hogy utasok is mennének ki adott esetben a környékről a reptérre), hanem a hivatásforgalomnak (10 ezren dolgoznak a reptéren, sokan körülük a XVIII. kerületből vagy Vecsésről járnak be), de akár az Aeropark látogatóinak is praktikus lehet a kerékpáros megközelítés lehetősége.

A fenti ügyben leírtakhoz még annyit szeretnék hozzátenni, hogy a tiltótábla jelenleg is kint van, viszont ami a szürreális a történetben, az az, hogy valamennyit tekerve a tiltó tábla után az ember egy tökéletes minőségű kerékpárúton találja magát, erről csatoltam képet is. Ez az út a J portától a hosszú távú parkoló bejáratáig vezet, és gyakorlatilag nincs "legális" kapcsolódási pontja a városi kerékpárút-hálózathoz.

Mindenképp érdemes lenne a reptérrel egyeztetni és bekötni ezt az utat hivatalosan is a városi hálózatba, és ezzel párhuzamosan a reptér és az Aeropark honlapján feltüntetni a megközelítési módok közt a kerékpárt is.

A "szellem"-kerékpárút jelenleg a hosszútávú parkoló bejáratánál végződik egy meglepően szép és jól kialakított, bár nem túl nagy kapacitású kerékpár-tárolóval. Ha az a koncepció a reptér részéről, hogy itt tegyék le a bringájukat a kerékpárral érkezők, akkor javaslom, hogy ezt a koncepciót vizsgálják felül kerékpáros szakmai szervezetek bevonásával. Innen a terminál épülete még többszáz méter, és aki kerékpárral érkezik, az többnyire nem azért választja ezt a közlekedési módot, hogy a végén még egy nagyot sétáljon. Mindenképp jó lenne egyértelműen kitáblázni, hogy merre vezet a terminálig a javasolt kerékpáros megközelítési út és a terminálnál is kialakítani megfelelő tárolóhelyet kerékpárok részére.

Probléma helyszíne
Vecsés XXII. kerület, Budafok-Tétény, Autóbuszállomás Vecsés

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Budapest Airport válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bardócz Csaba,

    Köszönjük ismételt észrevételét!

    Amint azt a korábbi válaszunkban is jeleztük, a Budapest Airport teljes mértékben nyitott a repülőtér megközelíthetőségének további javításár
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Airport

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2020.07.17.: Ezek nagyon jó hírek, viszont csak félig válaszolják meg a kérdést. A reptér válaszából nem egyértelmű, hogy hova tervezik a kerékpárút reptér felőli végét. Ha valóban oda, ahol most van, a hosszútávú parkoló mellett, akkor ez egy nagyon rossz megoldás, mert innét még hosszú s...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem, ez semmiképp sem megoldás - a kerékpáros közlekedésnek nem az a lényege, hogy leteszi az ember a bringát, mint az autót és még sétál sok száz métert, főleg a hivatásforgalomban. Nem igazán értem,...
  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Szia!
    A segítségedet szeretnénk kérni. Légy szíves írd meg, hogy elfogadod-e a Budapest Aiport válaszát, és megoldott vagy megoldatlan állapottal zárjuk a bejelentésedet.
    Köszönjük.
    A Járókelő csapatá...
  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Budapest Airport válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bardócz Csaba,

    Köszönjük szépen ismételt észrevételét. A Budapest Airport nyitott minden olyan javaslatra, amely a főváros repülőterének minél jobb megközelíthetőségét célozza, ezek segítség
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Budapest Airport válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Kedves Ügyfelünk!

    Köszönjük hogy ezúton megosztotta velünk észrevételeit, igyekszünk minél hamarabb válaszolni Önnek, addig is kérnénk szíves türelmét!

    Köszönettel: Budapest Airport Zrt.

    Dear Cust...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Airport

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Egyéb szervezet"-ról "Budapest Airport"-ra.

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés leírását "Ehhez a kérdéshez már van egy korábbi, megoldatlanként lezárt ügy, ami nagyon jól összefoglalja a lényeget: https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/21904/repter-bringaval Nem tudom, hogy működik a járókelő és ha egy ügy egyszer megoldatlan, akkor az örökre úgy is marad-e, vagy időről-időre visszatértek ho...

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "Egyéb szervezet"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Ide nagyon rég nem érkezett új információ; el lett küldve a reptér/BKK felé az arra vonatkozó kérdésem, hogy átgondolták-e rendesen, hogy hol lesz a kerékpárút reptér felőli vége és megoldott lesz-e a...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    @Járókelő: ezek nagyon jó hírek, viszont csak félig válaszolják meg a kérdést. A reptér válaszából nem egyértelmű, hogy hova tervezik a kerékpárút reptér felőli végét. Ha valóban oda, ahol most van, a...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0016821-001/2020
    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00066918

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Köszönjük megkeresését, melyre a BKK szakterülete azt válaszolta, hogy mivel a bejelentés helyszíne
    ...
  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Budapest Airport válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bardócz Csaba,

    Köszönjük érdeklődését.

    Szeretnénk tájékoztatni, hogy folyamatban van a kerékpárút kiépítése, amely a Market Centráltól a 2. Terminálig biztosít majd összeköttetést, és várha
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Sz. V. hozzászólt a bejelentéshez.

    Nagyon jó lenne, ha megvalósulna.
  • Budapest Airport válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Kedves Ügyfelünk!

    Köszönjük hogy ezúton megosztotta velünk észrevételeit, igyekszünk minél hamarabb válaszolni Önnek, addig is kérnénk szíves türelmét!

    Köszönettel: Budapest Airport Zrt.

    Dear Cust...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Airport"-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Airport

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "Budapest Airport"-ra.

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére