Megoldatlan

Soroksári út - veszélyes kerékpáros közlekedési forgalomszervezés

Anonim Járókelő

A Soroksári út városból kifele tartó irányában a Közvágóhídnál, az OBI előtt elhúzták balra a közúti sávokat, így kimondottan nehéz és veszélyes lett kerékpárral a Soroksári úton kifelé közlekedés.

A régi közlekedési rend szerint ugyanis úgy lehetett a csomóponton kerékpárral átjutni, hogy az embernek a Lágymányosi-híd előtti lámpánál a buszsávtól balra levő sávból indulva végig ugyanabban a sávban kellett tekernie és így a közvágóhídi csomópont után a Soroksári út jobb szélső sávjába érkezett meg. A balra húzott sávokkal viszont lehetetlen a Soroksári úton biztonságosan közlekedni, mert az előbb leírt sávból egy soksávos út közepén találja magát az ember, ahonnét csak egy balra sávváltással tudja az útját a Soroksári úton folytatni. Ez a balra sávváltás a forgalom közepén azonban nagyon kényelmetlen volt a karantén időszaka alatt is, mióta viszont visszaállt a forgalom a régi szintre, ez gyakorlatilag életveszélyes mutatvány.

A sávok átfestésekor nyilván csakis az autós forgalom szempontjait vették figyelembe, és valószínűleg jószándék vezette a tervezőket, hogy növeljék a csomópont kapacitását a Csepel felé vezető irányba. Azonban meglepő, hogy a kerékpáros forgalom átvezetése semmilyen szinten nem került mérlegelésre (remélem azt nem gondolja senki komolyan vehető opciónak, hogy az ember minden nap a dunaparti 6. számú "európai" bicikliúton közlekedjen a belváros és Pesterzsébet/Soroksár viszonylatban).

Így mindenképp azt javaslom, hogy gondolják át a kereszteződés forgalmi rendjét. Az egyszerűbb megoldás a sávok eredeti felfestésének visszaállítása - de természetesen az ellen sem tiltakozok, ha kialakítanának egy, a csomóponton átvezető kerékpáros sávot is, ami egyenesen és biztonságosan, időveszteség nélkül, azaz a kerékpárról való leszállás és zebrán átkelés nélkül átvezetné az embert a Soroksári út kifelé vezető szakaszára. Köszönöm szépen!

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Közvágóhíd H

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Szerintem ez egy elég lényeges probléma ahhoz, hogy ne csak minden fejlemény nélkül lezárjuk - nincs a Járőkelőnek semmiképp sem lehetősége kapcsolatba kerülni az illetékessel és kikényszeríteni egy v...
  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Á L elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Van valamiféle elintézési határideje ezeknek az ügyeknek, illetve az illetékesnek válaszadási kötelezettsége valamennyi időn belül? A legharcore-abb hivatalok is szoktak egy hónapon belül válaszolni,...
  • Pál András elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére