Megoldott

A Pesti alsó rakpart szebbétételének lehetőségei

Örömteli fejlemény, hogy 2020-tól a nyári hétvégéken szabadidős célokból lehet igénybe venni a Pesti alsó rakpart belvárosi szakaszát. Ez sokaknak jelent örömöt és kikapcsolódási lehetőséget. Ez késztetett ötletelésre, hogy mivel lehetne szebbé, jobbá tenni úgy általánosságban a Pesti alsó rakpart belvárosi részét.
1. Az igénytelen szürke szalagkorlátokat (2. kép) el kéne bontani, helyette pedig a Parlament előtt látható megoldást (1. kép) alkalmazni a rakpart teljes szakaszán.
2. A rakparton értelmetlen jelzőlámpával szabályozni a forgalmat (3. kép), mert hétköznap reggel csúcsforgalomban kevesen sétálgatnak a rakparton, ellenben amikor sétálnak a rakparton, akkor pedig a forgalom kisebb. Tehát a jelzőlámpa a reggeli forgalmat is, és az este a rakparton sétálókat is inkább hátráltatja.
3. A Lánchíd és Erzsébet-híd közötti részen a felső rakpartról az alsó rakpartra a villamossínek alatt vezető lejáróknál zebrákat kéne festeni (4. kép). Jelenleg a lejáróknak csak egy részénél van zebra.
4. Ezeket a lejárókat tisztítani kellene. A legtöbb koszos és büdös.
5. A rakparton lévő parkolók helyére járdát, zöld felületet, növényeket, egyéb köztéri funkciókat lehetne létrehozni. (4., 5., 6. kép) Azért is indokolatlan fenntartani a rakparti parkolóhelyeket, mert általában nem hétköznap munkaidőben szoktak az emberek a rakpartra menni sétálni, amikor kevés a parkolóhely a városban, hanem este vagy hétvégén. Akkor viszont a város belsejében is találnak parkolóhelyet, ahonnan sétálva eljutnak a rakpartra.

Probléma helyszíne
Budapest V. kerület, Belváros-Lipótváros, Jane Haining rkp. 8

Hozzászólások

 • Garami Mária lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Kedves Járókelő!

  A Főpolgármesteri Hivatalhoz érkezett, JAROKELO-BUDAPEST-00065942 azonosító számmal rendelkező bejelentésre a következő választ adjuk.

  Tisztelt Járókelő!

  Köszönjük a pesti alsó rak
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt www.jarokelo.hu Csapata!

  Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy levelüket érkeztettük az FPH_KOZP-71903/2020-as érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Városigazgatóság Főosztál
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

 • Pakot Reni elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

 • Heizler Tamás bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére