Megoldatlan

Korponai utca, értehetetlen elsőbbség

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2020.11.13.

Bejelentő hozzászólása:
"Végülis... rendszeres, hogy a Liget téri buszpályaudvarról a szembesávban végighajtva jönnek ki a csuklós buszok, komoly balesetveszélyes helyzeteket teremtve.... Gyalogos átkelő pedig CSAKIS az Állomás utca önkormányzat felőli végén van felfestve. Ha jobban tanulmányozza a helyet a forgalomszervező akkor láthatja, hogy magáról a buszpályaudvarról sem vezet ki egyetlen egy gyalogos átkelő sem!!! Ezt a funkciót a hosszú évekkel ezelőtt elbontott felüljáró töltötte be.
És ismétlem: lehet, hogy az illetékes nem tartja indokoltnak, a közlekedők azonban nem tudják kezelni a helyzetet. Minimum komolyabb forgalomszervezési eszközökkel kellene megerősíteni a jelzéseket, a buszoknak pedig megtiltani a kereszteződés közelében a parkolást, mivel erősen korlátozzák a szabad kilátást!
De attól tartok, itt is meg kell hallni valakinek, hogy érdemben foglalkozzanak a problémával..."

---

A Budapest X. kerület Állomás utca - Korponai utca kereszteződésben talán a megépülésük óta a Korponai utcának van elsőbbsége. A forgalmi viszonyok azonban már jó ideje úgy alakulnak, hogy egyértelműen az Állomás utca bonyolítja a nagyobb és meghatározóbb forgalmat (beleértve a Liget téri állomás buszait is), ehhez hozzájárul az is, hogy a Korponai utca talán Budapest egy legrosszabb minőségű burkolatával rendelkező szakasszal torkollik a Liget térbe (hiányos bazalt kockakő burkolat).

Ebbe a kereszteződésben teljesen rendszeresek a forgalmi konfliktusok, a figyelmetlenségből adódó problémák, sokan egészen egyszerűen nem foglalkoznak a kihelyezett elsőbbségadás kötelező táblával, mert az Állomás utcát tekintik főútvonalnak.

Ideje lenne felülvizsgálni a kereszteződés forgalmi viszonyait. Az Állomás utcának ebben a kereszteződésben egyértelműen elsőbbséget kellene biztosítani, mint kanyarodó főút.

A csomópont esetleges átalakítására bőségesen van hely. Az Állomás utca Liget teret határoló szakaszára is régóta ráférne a teljes burkolatcsere, amit a közműépítő cégek hanyag munkája és a sűrű busz- és tehergépkocsi forgalom tönkretettek, így néha szinte elviselhetetlen többlet zajterhelést okoznak a járművek.

De még sima felfestéssel és a jelzőtáblák át- illetve kihelyezésével is sokkal biztonságosabbá lehetne tenni ezt a kereszteződést.

Probléma helyszíne
Budapest X. kerület, Kőbánya, Korponai u. 18

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • g g megváltoztatta a bejelentés leírását "A Budapest X. kerület Állomás utca - Korponai utca kereszteződésben talán a megépülésük óta a Korponai utcának van elsőbbsége. A forgalmi viszonyok azonban már jó ideje úgy alakulnak, hogy egyértelműen az Állomás utca bonyolítja a nagyobb és meghatározóbb forgalmat (beleértve a Liget téri állomás buszait is), ehhez hozzáj...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    hallni -> halni
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Végülis... rendszeres, hogy a Liget téri buszpályaudvarról a szembesávban végighajtva jönnek ki a csuklós buszok, komoly balesetveszélyes helyzeteket teremtve.... Gyalogos átkelő pedig CSAKIS az Állom...
  • Bertalan Balázs lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Az illetékes szakmai válasza alapján.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Jarokelo.hu oldalra a Korponai u. – Állomás u. kereszteződés forgalmi rendjével kapcsolatban írt bejelentésére az alábbiakról tájékoztatjuk.

    Az Állomás u. hálózatban betöltött
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    És a második bejelentés óta is eltelt több mint egy hónap.

    Gondolom itt is több balesetnek kell történnie mielőtt hajlandó lesz foglalkozni valaki ezzel...
  • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem tudnak olvasni az MK-nál? Vagy írni nem tudnak?
    Vagy csak simán nem hajlandóak eleget tenni a törvényi kötelezettségüknek?
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem sikerült - a törtvényben előírt 30 napon belül - reagálniuk?
  • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére