Megoldatlan

Balra kanyarodni tilos tábla

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2021.02.01.:

A probléma attól nem lett megoldott véleményem szerint, hogy a BUDAPEST KÖZÚT egy íróasztal mellől ír egy ilyen választ, és belinkeli a KRESZ szabályt. A probléma az ezzel, hogy a jobb oldalon kihelyezett tiltó tábla eleve nem az előírt helyen van kihelyezve, a bal oldali megerősítő tábla pedig nem a bal oldali sáv felett van elhelyezve, a közlekedőket megtéveszti a telizöld jelzés amit már meszeiről észlel, a kereszteződés előtt viszont már nem fog felnézegetni, és erre nem az a jó válasz hogy ismernie kellene a KRESZ szabályokat, hanem inkább egy tábla kihelyezésével adjunk a közlekedőknek egy picivel több információt, nem gondolom hogy a rengeteg egyéb helyen valóban feleslegesen kihelyezett táblák helyett egy ilyen tábla kihelyezése jelent gondot a BUDAPEST KÖZÚT-nak. Romló látási viszonyok mellett még az is problémát jelent, hogy a lámpa mellett lévő táblát az erős ledes működésű jelzőlámpa fényereje elnyomja. "Ez esetben a balra mutató nyíl csak a BKV járműveire vonatkozik." Ha már pontosak akarunk lenni akkor ezt is rosszul tudják, mivel ilyen kiegészítő tábla már nem létezik (kivéve BKV), a helyes megfogalmazás a BKK, tehát ezen megrendelés alapján szolgáltatást végző járművek fordulhatnak el az adott tiltó tábla ellenére ha kihelyezték a kiegészítő táblát, és ez nem csak a BKV járműveire vonatkozik.

-----

FRISSÍTÉS 2021.01.19.:

A Budapest Közút válasza:
"Az érintett jelző szabályosan van kialakítva, az érvényes jogosítvánnyal rendelkező autóvezetőknek ismerniük kell a hatályos jogszabályokat (KRESZ):
9. § (1) A járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek:
a) * az úttest forgalmának irányítására szolgáló fényjelző készülék: három (felül kör alakú vagy nyilat mutató piros-, középen kör alakú vagy nyilat mutató sárga-, alul kör alakú vagy nyilat mutató zöldfényű) lámpából áll, és sorrendben zöld, sárga, piros, majd együtt piros és sárga fényjelzést ad
(4) Az (1) bekezdés a)-d) pontjában említett fényjelző készülékek fényjelzéseinek a jelentése:
a) a kör alakú, valamint a kerékpárt ábrázoló zöld fény szabad utat jelez: ha jelzőtábla nem tiltja, az erre vonatkozó szabályok megtartásával egyenesen, valamint jobbra vagy balra bekanyarodva tovább szabad haladni;
Jelen esetben jól látható helyen kihelyezett jelzőtábla tiltja a balra kanyarodást. A kihelyezett jelzőtáblák, fényjelző készülék, és a burkolati jelek együtt értelmezendőek. Ez esetben a balra mutató nyíl csak a BKV járműveire vonatkozik.
Az Ön által javasolt műszaki megoldást a fentiek miatt nem támogatjuk. A KRESZ megismertetése az autóvezetőkkel nem tartozik a Budapest Közút hatáskörébe."

-----

Az adott kereszteződésben egyre többször fordul elő hogy az engedélyezett járműveken kívül egyéb járművek is megpróbálnak balra befordulni, és ezzel torlódást generálnak a haladó forgalomnak. A kérés az lenne, ha esetlegesen megoldható akkor a szigetre is ki kellene helyezni a kerülési irány tábla felett egy balra kanyarodni tilos táblát, mert úgy talán jobban észrevehető lenne a tiltás a balra kanyarodni szándékozók részére, a felső és oldalsó táblát nem biztos hogy észreveszik, mert messziről csak a zöld lámpát figyelik, közelebb érve pedig a sávbesorolás útburkolati jel sokakat megtéveszt.

Probléma helyszíne
Budapest XXI. kerület, Csepel, Kossuth Lajos u. 112

Hozzászólások

  • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A XXI. kerület Kossuth Lajos utcai jelzőlámpás kereszteződéssel kapcsolatos bejelentésére válaszunk a következő:

    Az előző válaszunkat fenntartjuk, miszerint a csomópontban nem kí
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés leírását "Az adott kereszteződésben egyre többször fordul elő hogy az engedélyezett járműveken kívül egyéb járművek is megpróbálnak balra befordulni, és ezzel torlódást generálnak a haladó forgalomnak. A kérés az lenne, ha esetlegesen megoldható akkor a szigetre is ki kellene helyezni a kerülési irány tábla felett ...

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés nevét "Balra kanyarodni tilos tábla."-ról "Balra kanyarodni tilos tábla"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A probléma attól nem lett megoldott véleményem szerint, hogy a BUDAPEST KÖZÚT egy íróasztal mellől ír egy ilyen választ, és belinkeli a KRESZ szabályt. A probléma az ezzel, hogy a jobb oldalon kihelye...
  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Az Illetékes válasza alapján.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    A XXI. kerület Kossuth Lajos utcai jelzőlámpás kereszteződéssel kapcsolatos bejelentésére válaszunk a következő:

    Az érintett jelző szabályosan van kialakítva, az érvényes jogosít
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    ????????????
  • Konta Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Így készül a sor.
  • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére