Megoldatlan

Rossz parkolási rend a Fegyvernek utcában

Anonim Járókelő

Albertfalván a Fegyvernek utcában a panelházak előtt olyan 2018 környékén felújították a parkolót. Ez dicséretes lenne, szükség is volt már rá, de hozzányúltak a parkolási rendhez is. Ami katasztrófálisan sikerült. A házak felőli oldalon párhuzamos, a másik oldalon merőleges parkolást felváltotta a két oldali ferde parkolás. Lehet, hogy így papíron több autó fér el, a valósagban azonban még rosszabb a helyzet, mint előtte.
Csatoltam két, az önkormányzat honlapjáról származó ortofotót, az egyik 2017-es, a másik 2019-es. Ezeken jól látható, hogy az új parkolási rend szerint konkrétan kevesebb autó fér el, mint a régi szerint. Számításaim szerint csak a 10-12. szám előtt a régi parkolási rend szerint 85, az új szerint csak 77 autó fér el.
Gyalogosként szintén rosszabb lett a helyzet. A házak előtti széles járdát, ahol eddig három ember elfért, úgy leszűkítették, hogy már kettő is alig. (Ellenben a tűzcsapokat nem tették arrébb, így azok belelógnak a parkolóhelyekbe). A dombra felvezető lépcsők és a túloldali járda között így "cikk-cakkban" kell közlekedni, ami szintén kényelmetlen. Esztétikailag is rossz, az embernek olyan érzése van, mintha szűk lenne az utca.

Ezen kívül több parkolóhelynyi terület feleslegesen van elzárva, a 8-10. között sikerült úgy kialakítani, hogy egy fa miatt épp hogy nincs elég hely a beállásra, a 2-4. előtt meg indokolatlanul nagy "ikszeket" festettek fel, illetve feleslegesen kibetonoztak egy autónyi helyet.

Szeretném kérni, hogy legkésőbb a következő felújításkor állítsák vissza a régi parkolási rendet.

Köszönettel,
egy helyi lakos

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Fegyvernek u. 8

Hozzászólások

  • H B L lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére