Megoldatlan

Kerékpárút átvezetés (Ady Endre út - Védgát utca)

Frissítés
2020. július 24.

A probléma még mindig aktuális, kérem válaszoljanak.

------------------------------------

Szeretnék magyarázatot kapni az Ady Endre út - Védgát utca találkozásában található kerékpárút átvezetés elsőbbségi viszonyainak kapcsán néhány felmerült kérdésre.

A Gubacsi híd felől Csepelre megérkezve a főútvonallal párhuzamosan futó kerékpárutat alárendelik, a főút kanyarodó sávjában haladókkal szemben. A kerékpárosnak meg kell állnia (állj, elsőbbségadás kötelező tábla miatt) és elsőbbséget kell biztosítania a kanyarodók számára. Mi indokolja azt, hogy itt eltértek az egyébként megszokott rendtől, miszerint a kanyarodó adjon elsőbbséget az egyenesen haladó számára? Mi indokolja azt, hogy ugyanezen kereszteződés másik két átvezetésében viszont ellentétes a forgalmi rend?

A Csepel felől érkező és a Gubacsi híd felé haladó kerékpáros ugyanebben a kereszteződésben két átvezetésen elsőbbséget élvez, majd végül a STOP tábla miatt ebből az irányból is meg kell állnia. Egyrészt érvényes az első kérdéskör itt is, másrészről viszont, még ha el is fogadjuk, hogy nem a kerékpárosnak van elsőbbsége, miért kell ebből az irányból is megállásra kényszeríteni? A szemből érkező és jobbra kanyarodó, tehát az útját keresztező forgalmat végig tökéletesen belátja és szükség esetén az elsőbbséget meg tudja adni megállás nélkül is.

Kérem a jelenlegi forgalmi rend felülvizsgálatát és amennyiben lehetséges, azt a kerékpáros forgalom javára módosítani szíveskedjenek.

Köszönöm.

Probléma helyszíne
Budapest XXI. kerület, Csepel, Védgát u. 57

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Hegymegi-Barakonyi Bálint elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Hegymegi-Barakonyi Bálint megváltoztatta a bejelentés leírását "Szeretnék magyarázatot kapni az Ady Endre út - Védgát utca találkozásában található kerékpárút átvezetés elsőbbségi viszonyainak kapcsán néhány felmerült kérdésre. A Gubacsi híd felől Csepelre megérkezve a főútvonallal párhuzamosan futó kerékpárutat alárendelik, a főút kanyarodó sávjában ha...

  • S Dominik elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Konta Zoltán bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére