Megoldatlan

Új vasúti gyalogos átjáró létesítése

FRISSÍTÉS 2021.02.19.:

MÁV válasza:
"Köszönjük a tárgyi újabb bejelentést, amellyel kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az előző levelünkben részletesen kifejtettük az új gyalogos átjáró létesítésének feltételeit és lehetőségeit, valamint megneveztük a kezdeményezésben és megvalósításban hatáskörrel rendelkező intézményt(helyi önkormányzat). A vasúttársaság, amint azt jeleztük, együttműködik a hasonló kezdeményezésekben."

---

FRISSÍTÉS 2021.02.16.:

A MÁV válasza:
"A MÁV Zrt. Üzemeltetési főigazgatóság Pályavasúti területi igazgatóság Budapest a JAROKELO-BUDAPEST-00061049 sz. bejelentést (javaslatot) illetően tájékoztatja, hogy a szintbeni keresztezések létesítését, szabályozását a „20/1984. (XII. 21.) KM rendelet az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről” rendelet az alábbiak szerint tartalmazza:

„(5)9 A települési önkormányzat a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. §-ában foglaltakkal összhangban gondoskodik a gyalogos-átkelőhelyek megvilágításáról, a gyalogos-átkelőhelyhez vezető szilárd burkolatú járda, a gyalogút, a kerékpárút és gyalogos-felállóhely, a kiemelt szegélyen vagy padkán kívüli gyalogos korlátok, az egyéb gyalogos biztonsági berendezések létesítéséről és fenntartásáról, valamint a gyalogosok részére szolgáló vasúti gyalogos-átkelőhely és a kizárólag kerékpárosok közlekedését szolgáló vasúti átjárók létesítéséről.”
A vasúti pályán történő átjárási igényeket az önkormányzati hatáskörben lévő területfejlesztés során kell figyelembe venni, ennek egyik legfontosabb eleme a településrendezési terv. A településfejlesztési célkitűzések alapján az önkormányzatok végzik a terület felhasználás, az infrastruktúra és az építmények ésszerű térbeli rendjének kialakítását. A MÁV Zrt. minden önkormányzati megkeresés esetén biztosítja együttműködését a tevékenységhez.
Az előzőekben leírtakra figyelemmel javasoljuk a bejelentés megküldését az érintett önkormányzat részére. Kérjük tájékoztatásunk tudomásulvételét."

-----

A tündérfürt utca melletti vasúti vágányokon érdemes lenne létrehozni egy új vasúti gyalogátkelő helyet, mivel szemmel láthatóan elég sokan jelenleg ezen a helyen kelnek át, mivel lakó övezetet választ el egy sok munkahelyet adó ipari területöl. ami jelen formában elég balesetveszélyes.

Probléma helyszíne
Budapest X. kerület, Kőbánya, Hungaropharma

Hozzászólások

  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    „A Tündérfürt utca mentén egy új vasúti megálló létesítése és vizsgálata folyamatban van.”

    Mi lehetett ennek a folyamatnak a vége?

    https://jarokelo.hu/117176
  • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Letelt az 1 év, így megoldatlan.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bardócz Csaba Irodavezető Úr!

    A Kőbányai Polgármesteri Hivatal Főépítészi Osztálya a JAROKELO-BUDAPEST-00061049 bejelentéshez kapcsolódóan az alábbi tájékoztatást adja.

    A gyalogos-átkelőhel
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: X. kerület Kőbánya Önkormányzata

  • g g megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2021.02.16.: A MÁV válasza: "A MÁV Zrt. Üzemeltetési főigazgatóság Pályavasúti területi igazgatóság Budapest a JAROKELO-BUDAPEST-00061049 sz. bejelentést (javaslatot) illetően tájékoztatja, hogy a szintbeni keresztezések létesítését, szabályozását a „20/1984. (XII. 21.) KM rendelet az utak forgalomszabályozás...

  • g g megváltoztatta a bejelentés illetékesét "MÁV Zrt."-ról "X. kerület Kőbánya Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Köszönjük a tárgyi újabb bejelentést, amellyel kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az előző levelünkben részletesen kifejtettük az új gyalogos átjáró létesítésének feltételeit és leh
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés leírását "A tündérfürt utca melletti vasúti vágányokon érdemes lenne létrehozni egy új vasúti gyalogátkelő helyet, mivel szemmel láthatóan elég sokan jelenleg ezen a helyen kelnek át, mivel lakó övezetet választ el egy sok munkahelyet adó ipari területöl. ami jelen formában elég balesetveszélyes."-ról "FRISSÍTÉS 2...

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés nevét "új vasúti gyalogos átjáró létesitése"-ról "Új vasúti gyalogos átjáró létesitése"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő Egyesület!

    A MÁV Zrt. Üzemeltetési főigazgatóság Pályavasúti területi igazgatóság Budapest a JAROKELO-BUDAPEST-00061049 sz. bejelentést (javaslatot) illetően tájékoztatja, hogy a sz
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Köszönjük a tárgyi bejelentést, amelyet továbbítottunk az érintett szervezeti egység részére, a szükséges intézkedések megtétele céljából.

    Türelmét és megértését köszönjük.

    Üdvöz
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

  • Szalai Krisztina elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

  • Sule György bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Süllyedő Forgalomtechnika fedlap

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: X. kerület Kőbánya Önkormányzata
    Maglódi út (X. kerület, Kőbánya)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Ferde, hiányos pollerek

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: X. kerület Kőbánya Önkormányzata
    Bányató utca (X. kerület, Kőbánya)
  Vissza az oldal tetejére