Megoldatlan

Tájékoztatás parkolási lehetőség növeléséről

FRISSÍTÉS 2020.02.10.:

Tisztelt Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.!

Köszönöm, hogy válaszoltak. Kérem, fogadják el, hogy a jarokelo.hu oldal segítségével lépek Önökkel kapcsolatba és nem az Önök által felajánlott e-mail címen, de azt tapasztalom, hogy a rengeteg tennivalójuk mellett kevés kapacitás jut arra, hogy az V. kerületben élőket tájékoztassák. Remélem, kicsit megkönnyítem az Önök munkáját és tevékenységük több belvárosi lakóhoz fog eljutni.
Örömmel olvastam, hogy a Belváros Önkormányzata igyekszik figyelembe venni és kielégíteni a lakosság véleményét. Válaszukban kitértek arra, hogy a "lakosság többsége örömmel üdvözölte a parkolóhelyek kialakítását" a Falk Miksa utcában, mellyel kapcsolatban arra kérem Önöket, hogy osszák meg, hogy ez a felmérés mennyiben volt reprezentatív, mert a társasházunk több lakóját is megkérdeztem arról, hogy milyen módon szerzett tudomást a parkolóhelyek kialakításáról illetve előzetesen kikérték-e véleményüket az Önkormányzat és a válaszokból azt a következtetést sikerült levonnom, hogy az itt élőket senki nem kérdezte meg arról, hogy mi a véleményük az újabb parkolóhelyek kialakításáról. Elképzelhető, hogy csak az egyik legérintettebb társasházat kerülte el a tisztelt Önkormányzat munkatársa amikor a felmérést készítette? A kérdés költői.
A válaszában kitér arra is, hogy reményeik szerint az új parkolóhelyek létesítésével kisebb lesz a környezeti terhelés.... bocsássanak meg, de nekem ebből a mondatból az tűnik ki, hogy az általam vitatott parkolóhelyek kialakítása mellőzte a szakmai körültekintést az Önök részéről. Az utóbbi időben rengeteg cikk jelenik meg arról, hogy a parkolóhely (és forgalmi sávok) növelése további igényt generál növelve ezzel a környezeti terhelést. Amennyiben nekem nem hisznek (hisz nem vagyok szakember) javaslom, hogy Vitézy Dávid Facebook oldalán 2019. május 9. napján megjelent posztot és az ott található cikket szíveskedjenek elolvasni.Igaz a cikk extra forgalmi sávok kialakításáról és azok forgalom növelő hatásáról ír, de véleményem szerint az analógia tetten érhető a parkolóhelyek növelésével is. (A cikk elérhető a következő linken: https://la.curbed.com/2019/5/6/18531505/405-widening-traffic-los-angeles-carpool-lane?fbclid=IwAR1N-hYYmzrR4tL0C-guz2tR4j7t-L41J_OLVo-62Y2wZhQd4RpVE2QYxkc)

A hétvégi fizetős parkolás kérdése esetén megfogalmazott válaszával kapcsolatban nekem nem egyértelmű, hogy a "lakosság" szó használata alatt ez esetben mit ért a Tisztelt Válaszadó: az V. kerületi lakosságot, Budapest lakosságát, esetleg Magyarország lakosait. Azért fontos ennek tisztázása, mert az V. kerület lakosait a hétvégi parkolás fizetőssé tétele legfeljebb annyiban befolyásolja az itt élők életét, hogy kevesebben hajtanak be a kerületbe, aki behajt és parkol az fizet, így több bevétele lesz az Önkormányzatnak és nagy mértékben csökken a környezeti terhelés.

-----

FRISSÍTÉS 2020.02.07.:

A BLV válasza:
"Tisztelt Anonim Járókelő!

Köszönettel megkaptuk a Járókelő Blogon keresztül a 00058665 sorszámon érkezett bejelentését, mellyel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk.

Belváros Önkormányzata mindig a lakosság véleményét, igényét igyekszik figyelembe venni és az intézkedéseit is ennek megfelelően hozza meg.
Reményeink szerint a beavatkozással kevesebb lesz a parkolóhelyet keresgélő autók száma, ennek következtében kisebb lesz a környezeti terhelés. A visszajelzések alapján a lakosság többsége örömmel üdvözölte a parkolóhelyek kialakítását.
A parkolás rendeleti szabályozása a Fővárosi Önkormányzat Közgyűlésének hatáskörébe tartozik, így a hétvégi parkolás esetleges fizetőssé tétele is, azonban ennek bevezetése nem egyértelműen támogatott a lakosság körében.
Amennyiben további észrevétele vagy javaslata lenne, kérjük, szíveskedjen a szórólapon is megtalálható elérhetőségünkön közvetlenül felvenni társaságunkkal a kapcsolat, személyesen is készséggel állunk szíves rendelkezésre."

-----

Tisztelt Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.,
a mai napon a képen látható üzenet fogadott a társasház bejárata előtt. A tájékoztatást köszönöm.
Viszont V. kerületi lakosként (és gépjármű tulajdonosként) el kell mondjam, hogy nem örülök, sőt dühös vagyok és szomorú is. Dühös vagyok, mert igyekeznek úgy beállítani a tetteiket mintha az a kerületben lakók érdekeit szolgálnák és szomorú, mert családok százainak romlik az életminősége és az egészsége a kerületben.
Közel 10 éve lakom a kerületben és tapasztalatom az, hogy este 7 óra után parkolóhelyet nagyon könnyű találni Lipótváros utcáin. Mindebből én azt a következtetést merem levonni, hogy nem az itt élő adófizetők azok akiknek problémájuk van a parkolóhelyek esetlegesen alacsony számával hanem a külső kerületekből gépjárművel érkező autósoknak. Meglátásomat véleményem szerint az is alátámasztja, hogy iskolai-, illetve törvénykezési szünet időtartama alatt a parkolás napközben sem jelent gondot és a forgalom is igen csekély.
További tapasztalatom melyet szeretnék megosztani az a levegőminőség romlása. A késő esti órákig nem nyitok ablakot, mert a legfelső emeleten lévő lakásban is érezni lehet a kipufógáz szagát és a zaj is sok esetben elviselhetetlen. A körültekintő szellőztetés mellett is vastagon áll a por a bútorokon úgy, hogy a nyílászárók szigeteltek.

Az Önök tájékoztatása akkor okozna örömet, ha abban az állna, hogy újabb parkolóhelyeket szüntetnek meg, ahová növényeket ültetnek, a parkolás díja megemelkedett legalább 20%-l, a parkolás hétvégén és ünnepnapokon és térítés köteles, újabb helyen alakítottak ki zebrát, helyeztek ki fekvőrendőrt a kerületben élő családok biztonsága érdekében....stb.

Sajnálom, hogy mindezt le kellett írnom. Gratulációmat és köszönetemet sokkal szívesebben megfogalmaztam volna. :(

Probléma helyszíne
Budapest V. kerület, Belváros-Lipótváros, Falk Miksa u. 16

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A képen látható fotót a Terézváros Önkormányzata tette elérhetővé a Facebook oldalán melyben felhívják az ott élőket arra, hogy vegyenek részt a döntésekben: mitől éreznek magukat nagyobb biztonságban...
  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: V. kerület Belváros-Lipótváros Városüzemeltető

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2020.0207.: Tisztelt Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.! Köszönöm, hogy válaszoltak. Kérem, fogadják el, hogy a jarokelo.hu oldal segítségével lépek Önökkel kapcsolatba és nem az Önök által felajánlott e-mail címen, de azt tapasztalom, hogy a rengeteg tennivalójuk mellett kevés kapacitás jut arra...

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft., a mai napon a képen látható üzenet fogadott a társasház bejárata előtt. A tájékoztatást köszönöm. Viszont V. kerületi lakosként (és gépjármű tulajdonosként) el kell mondjam, hogy nem örülök, sőt dühös vagyok és szomorú is. Dühös vagyok, mert igyekeznek ...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.!

    Köszönöm, hogy válaszoltak. Kérem, fogadják el, hogy a jarokelo.hu oldal segítségével lépek Önökkel kapcsolatba és nem az Önök által felajánlott e-ma
    ...
  • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Anonim Járókelő!

    Köszönettel megkaptuk a Járókelő Blogon keresztül a 00058665 sorszámon érkezett bejelentését, mellyel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk.

    Belváros Önkormányzata min
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Kritikus Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A mai napon (2020. 01.26. vasárnap) a Falk Miksa utca Markó utca - Kossuth tér szakaszán 16 szabad parkolóhely volt.
    A tisztelt Illetékes mivel tudja alátámasztani az említett 9 parkoló szükségességé...
  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: V. kerület Belváros-Lipótváros Városüzemeltető

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Megállni tilos

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: V. kerület Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet
    Apáczai Csere János utca (V. kerület, Belváros-Lipótváros)
  Vissza az oldal tetejére