Válaszra vár

Díjnyertes lépcső

Az Akadályok nélkül projekt keretében Citrom-díjra szeretném jelölni ezt a Széll Kálmán téri lépcsőt, ami napi szinten ezrek életét keseríti meg.

Nem értem, hogy sikerült ezt megtervezni és engedélyeztetni, hogyhogy nem tűnt fel sem a tervezőnek, sem a megrendelőnek, sem az engedélyező hatóság(ok)nak, hogy a terv nem felel meg a vonatkozó jogszabálynak.
OTÉK (253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet)
65. § * (1) A lépcsőfok méreteit a „2 m+sz = 60-64 cm” összefüggés alapján kell meghatározni [m = a fokmagasság cm-ben, sz = a fokszélesség (belépőszélesség) cm-ben, a járóvonalon mérve].

Ehhez képest itt sikerült 2m+sz=90 cm körüli értéket összehozni, ami másfél lépéshossz, ezért a lépcső rendkívül kényelmetlen. Egyesével csak óriások tudják venni a fokokat, kettesével pedig törpék. Ez már 50 évre velünk marad, viszont tanulságos lehet minden résztvevő számára, hogy a jövőben ilyet ne tervezzen és ne hagyjon jóvá.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Széll Kálmán tér - támfal épület 2. (az alagút mellett)

Hozzászólások

 • BKK Ügyfélszolgálat válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Kedves Bejelentő!

  Bejelentése megérkezett, köszönjük.

  Észrevételével elősegítette a budapesti közösségi közlekedés akadálymentesítésével kapcsolatos problémák, javaslatok jobb megértését a Budapesti
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • Anonim felhasználó hozzászólt a bejelentéshez.

  Sajnos így van, ezt a lépcsőt szemmel tervezték, nem lábbal. Jól néz ki a terveken, de tényleg nem lehet rendesen menni rajta. 196 cm vagyok (az egyik "óriás"), és nekem sem áll rá a lábam.
 • Szász László elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Ügyfélszolgálat

 • Szász László bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére