Megoldott

Gyalogosforgalmat akadályozó folyamatos parkolás

FRISSÍTÉS 2020.01.14.:
"A IX., Ráday utca elején, a Kálvin térnél lévő szakaszán az útpálya szélességét az utca vonalvezetése határozza meg. A kanyarodó járművek biztonságos haladásához, illetve egy esetlegesen lerobbanó gépjármű kikerüléséhez szükséges a meglévő útpálya szélessége, így a „kőgolyók” beljebb helyezésére nincsen mód.
A megállási tilalom jelzőtáblákkal való szabályozása egyértelmű, annak betartatása a rendőrség, illetve a IX. kerületi Közterület-felügyelet, illetve a FÖRI hatásköre.

Tisztelettel,

BUDAPEST KÖZÚT Zrt."

-----------------------

Tisztelt Budapest Közút!
Kérem, hogy amennyiben Önök számára sem kívánatos az az állapot, hogy a Kálvin tér Ráday utcai torkolatában várakozó gépjárművek folyamatosan akadályozzák a téren áthaladó gyalogosforgalmat, úgy vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy az út nyomvonalát kijelölő beton golyókat beljebb hozva leszűkítik az úttest szélességét, így vetve véget a parkolásnak.
Amennyiben szükséges, kérem, vegyék fel a kapcsolatot a IX. kerületi Önkormányzat illetékes osztályával is, hogy a helyzet mielőbb rendezve legyen.
Köszönöm válaszukat és munkájukat.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Kálvin tér 10

Hozzászólások

 • Lukács Máté hozzászólt a bejelentéshez.

  Ha valóban az lenne, amit a közterület-felügyelet ír, akkor nem születnének olyan fotók, mint a bejelentéshez csatolt.
 • g g lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Címzett!

  Felügyeletünk részére a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság által továbbított 55786 hivatkozási számú megkeresésére válaszolva mellékelten megküldöm Kf/9560-3/2020/XX ügys
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: IX. kerület Ferencvárosi Közterület-felügyelet

 • Dr Kardos Angelika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet"-ról "IX. kerület Ferencvárosi Közterület-felügyelet"-ra.

 • FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

 • Ügykezelő Anita elküldte az ügyet az illetékesnek: FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet

 • Ügykezelő Anita megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Budapest Közút! Kérem, hogy amennyiben Önök számára sem kívánatos az az állapot, hogy a Kálvin tér Ráday utcai torkolatában várakozó gépjárművek folyamatosan akadályozzák a téren áthaladó gyalogosforgalmat, úgy vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy az út nyomvonalát kijelölő beton golyókat beljebb hozva leszűkítik az úttest szélességét, így vetve véget a parkolásnak. Amennyiben szükséges, kérem, vegyék fel a kapcsolatot a IX. kerületi Önkormányzat illetékes osztályával is, hogy a helyzet mielőbb rendezve legyen. Köszönöm válaszukat és munkájukat."-ról "FRISSÍTÉS 2020.01.14.: "A IX., Ráday utca elején, a Kálvin térnél lévő szakaszán az útpálya szélességét az utca vonalvezetése határozza meg. A kanyarodó járművek biztonságos haladásához, illetve egy esetlegesen lerobbanó gépjármű kikerüléséhez szükséges a meglévő útpálya szélessége, így a „kőgolyók” beljebb helyezésére nincsen mód. A megállási tilalom jelzőtáblákkal való szabályozása egyértelmű, annak betartatása a rendőrség, illetve a IX. kerületi Közterület-felügyelet, illetve a FÖRI hatásköre. Tisztelettel, BUDAPEST KÖZÚT Zrt." ----------------------- Tisztelt Budapest Közút! Kérem, hogy amennyiben Önök számára sem kívánatos az az állapot, hogy a Kálvin tér Ráday utcai torkolatában várakozó gépjárművek folyamatosan akadályozzák a téren áthaladó gyalogosforgalmat, úgy vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy az út nyomvonalát kijelölő beton golyókat beljebb hozva leszűkítik az úttest szélességét, így vetve véget a parkolásnak. Amennyiben szükséges, kérem, vegyék fel a kapcsolatot a IX. kerületi Önkormányzat illetékes osztályával is, hogy a helyzet mielőbb rendezve legyen. Köszönöm válaszukat és munkájukat."-ra.

 • Ügykezelő Anita megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "FÖRI Fővárosi Önkormányzati Rendészet"-ra.

 • Ügykezelő Anita megváltoztatta a bejelentés kategóriáját "Forgalomtechnika"-ról "Parkolás"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  A IX., Ráday utca elején, a Kálvin térnél lévő szakaszán az útpálya szélességét az utca vonalvezetése határozza meg. A kanyarodó járművek biztonságos haladásához, illetve egy eset
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Rácz András hozzászólt a bejelentéshez.

  Lezárt útra engedélyezhetnek behajtást a vendéglátósoknak külön engedéllyel, lehetőleg csúcsidőn kívül
 • Magyar János hozzászólt a bejelentéshez.

  Tisztelt g g!
  A Ráday utca több tucat vendéglátóhely miatt nem lezárható. Az áruszálítások, ami több szállítót is jelent űzletenként jelentős kiesést, parádézást, megnehezített munkamenetet jelentene...
 • g g hozzászólt a bejelentéshez.

  Átépítés óta ez van, remélem mostanra bebizonyosodott, hogy a megjelölt útszakaszt nem kellőképpen alakították ki, már buszok sem járnak arra, kérem szüntessék meg véglegessen a gépjármű behajtást.
 • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Lukács Máté bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére