Megoldatlan

Rossz lámpaváltás, hibás érzékelő

Budapest IV. kerület Fóti út és Nádor utca kereszteződésében pár hete módosítottak a jelzőlámpák működésén. Érzékelőket szereltek fel, melyek egyrészt a Nádor utca felől érkezőket, másrészt a Fóti útról Délkelet felől érkező, és a Nádor utcára kanyarodni szándékozó járműveket hivatottak érzékelni. (Lehet, hogy a kereszteződés más részén is, de ezen a két helyen biztosan.)
Az érzékelők azonban nem érzékelik a kerékpárosokat, és sok esetben a gépjárműveket sem. Az elmúlt hetekben több alkalommal jártam úgy, hogy hiába érkeztem oda kerékpárral, percekig nem történt lámpaváltás.
Három alkalommal egészen egyértelmű volt a helyzet (stopperrel mértem), de néhány más alkalommal is indokolatlanul hosszúnak tűnt a várakozás. Korábban 1 perc körül volt a teljes program periódusideje. A problémás esetek között volt olyan, amikor 4 percnél többet várakoztam - késő este, tehát alig volt keresztirányú forgalom, de ennyi idő még akkor is indokolatlan lett volna, ha sokan jönnek keresztbe.
Kerékpárral a szabályoknak megfelelően, jobbra tartva, de a járdaszegélyt veszélyes mértékben nem megközelítve helyezkedtem el. De próbálkoztam középen is, ahol a burkolaton futó csík alapján az érzékelőt gyanítottam. Több esetben gépjárművek is várakoztak velem együtt. Egy alkalommal járművet a piros lámpán is láttam átmenni, vezetője bizonyára megunta a fölösleges várakozást.
Kérem, hogy vizsgálják felül az érzékelők és a lámpavezérlés működését! Jelen formájában már sokkal inkább káros, mint hasznos, különösen ha az indokolatlan várakoztatás közvetve szabálytalanságra késztet. Kérem, hogy az érzékelők kialakításánál a kerékpárokat is vegyék számításba!

Probléma helyszíne
Budapest IV. kerület, Újpest, Fóti út 60b

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett a bejelentőtől visszajelzés.

  • Farkas László visszajelzésére vár.

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Társaságunk részére megküldött elektronikus bejelentésére – melyben a IV. kerület Fóti út – Nádor utca csomópontjában található jelzőlámpával kapcsolatosan tett észrevételt - a
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Farkas László hozzászólt a bejelentéshez.

    Ma (dec. 9.) az órám szerint 21:04:20-kor váltott pirosra a lámpa, amihez 21:05:01-kor értem oda. 21:08:43-kor állt meg mögöttem egy autó. A lámpa 21:09:02-kor váltott zöldre, tehát szinte pontosan 4...
  • Farkas László hozzászólt a bejelentéshez.

    Nov. 27-én ismét sokat vártam a zöld jelzésre. 18:53-kor értem a piros lámpához a Nádor utcán. Ekkor már 5-6 gépkocsi várt ott. Az órám szerint ezután még több, mint 4 perc telt el, mire zöld lett. Vo...
  • R eni elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére