Megoldatlan

Állandósult dugó a Hauszmann Alajos utcában

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2019.10.17.:

Tehát egy lakóparkot egy még nagyobb áteresztőképességű átmenő forgalomra akarják kalibrálni, ahelyett, hogy a főbb útvonalakat tennék átjárhatóbbá???

Javaslom, hogy a Hamzsabégi utat ne a Nádorligeten kereresztül vezessék fel a hídra, hanem a végigmenve a Szerémiig, egészen a MOL kútnál.
A Prielle K a Szerémi és a Nádorliget között meg az ellenkező irányba, Nyugat felé legyen egyirányú!

-----

FRISSÍTÉS 2019.09.20.:

A Budapest Közút válasza:
"Tisztelt Bejelentő!

A Szerémi út Hauszmann Alajos utcai kereszteződésben működő jelzőlámpával és a Rákóczi hídra vezető utak forgalmával kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatjuk:

A Szerémi úton a Galvani út és a Rákóczi híd között lévő jelzőlámpás kereszteződésekben a híd gyorsabb elérése érdekében egy éve új, a Szerémi úti forgalmat segítő megnövelt kapacitású jelzőlámpa programokat vezettünk be a Szerémi úti főirányú szabadjelzések növelésével. Az intézkedéssel célunk volt a Budafoki út és a Fehérvári út tehermentesítése is, valamint az is, hogy a főútvonalak járhatóságának növelésével csökkentsük a mellékutakat (így kiemelten a Hauszmann Alajos utca és a Prielle Kornélia utcát) terhelő nem kívánatos menekülőforgalom nagyságát.
A jelzőlámpa módosítások bevezetése előtt forgalomszámlálást végeztünk, amely alapján megállapítottuk, hogy az intézkedés a Szerémi utat keresztező mellékirányok közül csak a Hauszmann Alajos utcát és a Prielle Kornélia utcát érintette hátrányosan, mivel ezekben az utcákban korábban sem volt elegendő a biztosított kapacitás és gyakoriak voltak a torlódások a csúcsidőszakokban. Ezt a forgalmat azonban döntő mértékben nem a helyben lakók, illetve dolgozók adták, hanem a főútvonali torlódásokat elkerülni szándékozó menekülőforgalom.
A bevezetés óta eltelt időszak alapján a tapasztalataink összességében kedvezőek, a reggeli csúcsidőszakban jelentősen gyorsult a Szerémi út forgalma, az áthaladó gépjárművek száma az utóbbi időszakban nőtt. Sajnos az elmúlt hónapokban a forgalmi igények tovább növekedtek, mert az M0-ás autóút DK-i szektorán végzett felújítások miatt többen kerülnek a Rákóczi híd felé. A forgalmi csúcsidőszakokban mi is többször tapasztaltuk, kamerán keresztül látjuk, hogy a jelzőlámpák zöld jelzése ellenére nem lehet előre jutni, ez nem a lámpák beállításának problémája, hanem a Szerémi út és a híd telítettsége hat vissza.

Az Ön által érintett tömb elhagyásának segítése érdekében a szomszédos Prielle Kornélia utca esetén a jelenlegi programrendszer mellett is látunk lehetőséget a kapacitás érdemi növelésére, amely nem a zöldidők visszarendezését jelenti, hanem a Szerémi út felé haladó sávok számának növelését. A Prielle Kornélia utca MOL benzinkút kihajtójától a Szerémi útig tartó szakaszának egyirányúsítása esetén, rövid szakaszon két forgalmi sávon tudna kihaladni az utcából a forgalom, ezáltal az utca kapacitása a jelenleginek közel kétszeresére növekedne. Ezzel a módosítással a Hauszmann Alajos utcai forgalom is átrendeződhet és a terület zsúfoltsága csökkenhet.
A fent említett forgalmi rend változtatást jelenlegi terveink szerint legkésőbb jövő év első felében végezzük el."

-----

A Hauszmann Alajos utcából a Szerémi útra egy nagyon rövid telezöldes lámpával lehet kikanyarodni. A Bártfai utca és a Fehérvári út irányából is dőlnek befelé az autók Hauszmannra főleg munkaidő végén, zöldenként viszont általában csak 3-4 autó jut ki. A bekanyarodni próbáló autók akadályozzák a Fehérvári úton az autó-, és villamosforgalmat, a Hauszmannra csatlakozó keresztutcák pl. a Nádorliget szintén beállnak. Mindez úgy, hogy a terrorelhárítás kb. 1000 dolgozója még nem kezdett a sopron úti óriás irodaházban.
A környező utcákban lakók életét megkeseríti ez a helyzet.
Az utóbbi 1-2 évben nagyon megnőtt a környék forgalma, nem ilyen mennyiségű autóra tervezték ezt a kereszteződést. A lámpák átprogramozása valamennyit segítene.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Szerémi út 7

Hozzászólások

  • Szalai Krisztina lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Szász László hozzászólt a bejelentéshez.

    Szerintem ez így megoldatlan.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 51735-as számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő !

    Mint azt már korábban megírtuk a Prielle Kornélia utcában lesz egy két sávos járműosztályozó,
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Szász László hozzászólt a bejelentéshez.

    Semmi változás. Az egész utca egy nagy, összefüggő dugó. A megoldást a Bártfai-Hauszmann tengely forgalomcsillapításában látnám 30 km/h sebességkorlátozással és szembe egyirányúsításokkal a Tétényi út...
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megerősítésre vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Szász László hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem oldódott meg.
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Dr Kardos Angelika megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megerősítésre vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • V A hozzászólt a bejelentéshez.

    Nagyon szerettem ezt a kornyeket 12 evig, most megis inkabb elkoltozom, annyira elhetetlen lett.. gyakran hosszu orakon keresztul allnak az autok az osszes kornyezo utcaban, ablakot magasabb emeleteke...
  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    Az 51735-ös számon nyilvántartott megkeresésre Társaságunk az alábbi választ adja:

    Tisztelt Bejelentő!

    A Prielle Kornélia utca forgalmi rendjének előző levelünkben ismertet
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "A Hauszmann Alajos utcából a Szerémi útra egy nagyon rövid telezöldes lámpával lehet kikanyarodni. A Bártfai utca és a Fehérvári út irányából is dőlnek befelé az autók Hauszmannra főleg munkaidő végén, zöldenként viszont általában csak 3-4 autó jut ki. A bekanyarodni próbáló autók akadályozzák a Fehérvári...

  • S Zsolt hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Közút!
    Tehát egy lakóparkot egy még nagyobb áteresztőképességű átmenő forgalomra akarják kalibrálni, ahelyett, hogy a főbb útvonalakat tennék átjárhatóbbá???

    Javaslom, hogy a Hamzsabégi utat...
  • g g megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 51735 -as számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    A Szerémi út Hauszmann Alajos utcai kereszteződésben működő jelzőlámpával és a Rákóczi hídra v
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére