Megoldatlan

Forgalmi rend változtatása a balesetveszély csökkentése érdekében a Jókai iskola bejáratánál

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2019.10.29:

Tisztelt Illetékes!
A bevezetett forgalmi rend szerint a Tiszakömlő u. az Üzbég u.-tól a Kolozs u. felé, az Üzbég u. a Fuvallat u.-tól a Tiszakömlő u. felé került egyirányúsításra. Ezzel a forgalmi renddel az iskolakezdési időpontokban ill. a koradélutáni időszakban a forgalom lefolyása továbbra is torlódásokkal és balesetveszéllyel jár. Ennek oka, hogy az Üzbég utca egyirányúsítása fordított, a Fuvallat u.-tól a Tiszakömlő u. felé került egyirányúsításra. Ezáltal az átmenő forgalmat az iskola FELÉ tereli, növelve ezzel a torlódást ahelyett, hogy a Tiszakömlő utcától EL, a Fuvallat u. felé terelné, csökkentve ezzel a torlódást.
Fokozza a balesetveszélyt is, hogy a jelenlegi egyirányúsítás miatt az Üzbég utca Újszász út felőli oldalán megállni kénytelen autókból kiszálló gyermekeknek az úttesten keresztül át kell menniük az Üzbég utca másik oldalára, ahol az iskola található. Ez is elkerülhető lenne az Üzbég utca fordított irányú egyirányúsítása esetén, mivel akkor a menetirány szerinti jobb oldalon megálló autókból a gyermekek közvetlenül az iskola kerítése melletti széles és biztonságos (nemrég felújított) járdára tudnának kiszállni és nem kellene átmenniük a forgalmas úttesten! Így el tudnának jutni az iskola bejáratáig anélkül, hogy a járdáról le kellene lépniük.
Javaslom ezért a forgalmi rend ezen megfontolások szerinti átgondolását és az Üzbég utca egyirányúsításának megfordítását a Tiszakömlő utcától a Fuvallat u. felé csökkentve ezzel a torlódást és a balesetveszélyes helyzetek kialakulását.
-------------------
A 1163 Bp. Üzbég utcának a Fuvallat utca és a Tiszakömlő utca közötti szakasza nemrég egyirányúsításra került a Tiszakömlő utca irányába (első ábra). Ez megakadályozza, hogy a reggel a gyermeküket az iskolába hozó szülők autóikkal a Tiszakömlő utcai iskolát a széles Üzbég utcán keresztül mielőbb el tudják hagyni. Ezen túlmenően az Üzbég utcán a Borotvás utca felől érkezőket is bekényszeríti a szűk Tiszakömlő utcába közvetlenül az iskola bejárata elé! Onnan a jelenlegi táblázás szerint kizárólag erre lehet továbbmenni! Ez is növeli ott a járműforgalmat, a torlódást és veszélyezteti az iskolába igyekvő gyermekeket, növeli a balesetveszélyt.
A Tiszakömlő utca 24 szám elé kihelyezett KRESZ-tábla jobbra vagy balra kanyarodást ír elő a Tiszakömlő utcába de balra kanyarodva két behajtani tilos tábla is ki lett helyezve (lásd fotó), így sem arra sem az Üzbég utcán továbbhaladva nem lehet elmenni az iskola közeléből csak az iskola bejárata előtt áthajtva.
Ahelyett, hogy ezen 3 irány forgalmát odaterelnék az iskola bejárata elé, úgy kellene kialakítani a forgalmi rendet, hogy minél könnyebben el lehessen hagyni az iskola közvetlen környezetét. Ezért a második ábra szerinti módon vissza kellene állítani az Üzbég utca kétirányúságát a teljes szakaszon, lehetővé téve az iskola minél több irányba történő elhagyását és csak az iskola bejárata elé történő behajtást kellene tiltani, csökkentve az ottani forgalmat és balesetveszélyt.

Probléma helyszíne
Budapest XVI. kerület, Üzbég u. 24

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • R eni elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • R eni megváltoztatta a bejelentés leírását "A 1163 Bp. Üzbég utcának a Fuvallat utca és a Tiszakömlő utca közötti szakasza nemrég egyirányúsításra került a Tiszakömlő utca irányába (első ábra). Ez megakadályozza, hogy a reggel a gyermeküket az iskolába hozó szülők autóikkal a Tiszakömlő utcai iskolát a széles Üzbég utcán keresztül mielőbb el tudják hagyni....

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Illetékes!
    A bevezetett forgalmi rend szerint a Tiszakömlő u. az Üzbég u.-tól a Kolozs u. felé, az Üzbég u. a Fuvallat u.-tól a Tiszakömlő u. felé került egyirányúsításra. Ezzel a forgalmi r
    ...
  • Fónai Kende megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Tiszakömlő u.-i iskola környezetében az iskolakezdési időszakban rendszeres torlódások, akadályoztatások alakultak k, mivel a tanulók többségét autóval hozzák iskolába a szülők.
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Rossz irányba néz a tükör

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    József utca (XVI. kerület)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    kidöntött oszlop

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Táncsics utca (XVI. kerület)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Kidőlt tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    G66P+RG Sorompó (XVI. kerület)
  Vissza az oldal tetejére