Megoldatlan

A VI. kerület homlokzatai

Tisztelt Járókelő csapata!

Volt VI. kerületi lakosként szeretném felhívni a figyelmet egy szinte az egész kerületet érintő több évtizedes problémára. Nem várom, hogy rövidtávú megoldás szülessen rá, de egy párbeszédet talán elindít a kerület önkormányzatával/közös képviseletekkel.

Ha az ember végigmegy a Podmaniczky utcán, illetve az onnan nyíló egyirányú utcákban, akkor azt veszi észre, hogy a házak homlokzata minősíthetetlen állapotban van. Alig van vakolat, ami eltakarja a téglákat, valamint még háborús lövedékek nyomai is megtalálhatóak.

Pozitívumnak lehet mondani, hogy évekig kellett kerülgetni a "vigyázz, omlásveszély" kiírásokat, amelyek mostanra már eltűntek, mivel elfogyott a vakolat, ami leeshetne.

Ez a lezüllött állapot akár még egységes kinézetet is adhatna a kerületnek, ha nem jönnének a kereskedelmi létesítmények, akik felújítják az épület homlokzatát, de csak az ő szintjükön.

Mellékelnék egy képet a Podmaniczky utca 57 szám alatti társasházról (nincs különösebb indok, amiért ezt a házat említem elsőnek, de valahol el kell kezdeni) , aminél kifejezetten jól látható ez a jelenség.

Mellékelek egy másik képet is, ahol a mellette levő, frissen rendbehozott épület makulátlan homlokzata látható, valamint a másik oldalról is, ami mutatja, hogy ez az épületromlás sajnos nem egyedi jelenség. Végül mellékelnék még egy képet, ahol látszik, hogy milyennek kéne kinéznie az épületnek, ha annyi ráfordítást kapna, mint a 2 utcával lejjebb felújított épület.

Ezeknek az épületeknek az állapota nagyfokú igénytelenségről ad tanúbizonyságot a kerület részéről, valamint az ott élők/arra járók hangulatára is rányomja a bélyegét.

Szeretném megkérni a járókelő csapatát, hogy keressék fel a Podmaniczky utca 57 társasház közös képviseletét és kérdezzék meg, hogy szerintük ez rendben van-e így és mikor terveznek bármilyen felújítást végezni a homlokzaton? Anyagi akadályok esetén elfogadnak-e közösségi finanszírozást/gyűjtést, vagy önkéntes segítséget?

Hálás köszönetem előre is!

Probléma helyszíne
Budapest VI. kerület, Terézváros, Podmaniczky u. 57

Hozzászólások

  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: BFKH V. Kerületi Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: BFKH V. Kerületi Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "VI. kerület Terézváros Önkormányzata"-ról "BFKH V. Kerületi Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály"-ra.

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: VI. kerület Terézváros Önkormányzata

  • Mészáros Lajos bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Omlik a felüljáró

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Nyugati pályaudvar (VI. kerület, Terézváros)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Hiányzó , hiányos és ferde pollerek

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Dessewffy utca (VI. kerület, Terézváros)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Hiányzó pollerek

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: VI. kerület Terézváros Önkormányzata
    Dessewffy utca (VI. kerület, Terézváros)
  Vissza az oldal tetejére