Megoldott

Mobil WC konténer a Szabadsághíd budai hídfőjénél

Valószínűleg a tavalyi és az idei híd lezárós hétvégék miatt az önkormányzat szükségét látta egy mobil wc/mosdó kihelyezését a híd lábához, ami egyébként egy nagyon jó gondolat. De gyakorlatilag ennyi pozitívumot lehet összesen elmondani a dologról. A konténert ennél rosszabb helyre nem is lehetett volna tenni.

Ez egy nagyon forgalmas gyalogos és kerékpáros kereszteződés, ahol a rakparttal párhuzamos forgalomra még rászabadul a hídról le-, illetve a Bartók B. útról megérkező forgalom, ami alapból is egy stressz pont, mert figyelni kell a jobbról és balról érkezőkre, az autókra és a gyalogosokra is. Na már most ez a konténer pontosan ebbe a gócba került be, ezzel tökéletesen eltakarva a látóteret a Bartók B. út felől érkezőknek, illetve a rakparttal párhuzamosan dél felé haladónak.

A másik komoly gond ezzel, hogy azon a szakaszon osztott közlekedés is van, tehát a kerékpár és a gyalogos össze vissza kerülgeti egymást. Ezt megfejelendő, pontosan a konténerrel szemben van egy Bubi állomás is két tucat biciklivel, ami tovább szűkíti a közlekedésre alkalmas helyet és növeli a torlódást.

És ha ez így még nem lenne elég, akkor említsük meg, hogy a mobil konténer ajtajai KIFELÉ nyílnak! Ez a mellékelt videóban is jól látszik, ahol ebből baleset is keletkezett, szerencsére nem komoly, de ezen a részen, sok kerékpáros pontosan így halad át, még akár nagyobb sebességgel is, tehát folyamatos veszélyforrást jelent.

A balesetveszély önmagában is indokolná a konténer áthelyezését, de a fent leírt forgalom hátráltató okok is ezt támasztják alá.

Az esetet már több médium is lehozta. Azt gondolom S.O.S. el kell onnan vinni azt a konténert mert akadályozza a gyalogos és kerékpáros forgalmat, fokozottan balesetveszélyes és idő kérdése mikor lesz belőle komolyabb sérülés.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, 1101-Szent Gellért tér

Hozzászólások

 • Dobos Balázs lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

 • Biciklis Anita hozzászólt a bejelentéshez.

  Kapcsolódó bejelentés alapján megoldva.
 • Márthon Gergely visszajelzésére vár.

 • Hipp Hoppgéza hozzászólt a bejelentéshez.

  Magyar János: hogy gondolod, hogy a civilizált ember megtalálja a módját? Mesélj erről kérlek! :) És utána meg azt írod, hogy szükség lenne több ilyen illemhelyre... Akkor arrafelé nem civilizált embe...
 • Magyar János hozzászólt a bejelentéshez.

  Vigyék onnan a BÁNATBA!!! Civilizált ember megtalálja a módját, ha könnyíteni szeretne magán! Ezzel csak fokozták az egyébként is elkényeztetett, életképtelen embertáraink hülyeségét!
  A csatornázási...
 • Baksai-Szabó Kristóf hozzászólt a bejelentéshez.

 • Tóth Roland hozzászólt a bejelentéshez.

  Illetve arról is érdemes lenne megkérdezni a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt-t, hogy várható-e az ott lévő klasszik föld alatti wc újranyitása és felújítása? Nem csak hétvégékre...
 • Biciklis Anita hozzászólt a bejelentéshez.

  Mondjuk legalább egy figyelmeztető táblát kirakhattak volna.
 • Ügykezelő Anita megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Márthon Gergely Úr!
  Tisztelt Járókelő!

  Köszönettel vettük bejelentését. Tájékoztatni szeretnénk, hogy az
  ideiglenes jelleggel kitelepített konténeres illemhely elhelyezésére
  kizárólag ott
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

 • t tbodai hozzászólt a bejelentéshez.

  A bejelentések összekapcsolása nagyon indokolt fejlesztés lenne az oldalon, vagy végső megoldásként egy maradjon nyitva és a többi pedig megfelelő jelöléssel legyen lezárva.
 • Biciklis Anita hozzászólt a bejelentéshez.

 • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: FCSM Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.

 • Márthon Gergely bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére