Megoldatlan

Balesetveszélyes kerékpárút

A Fővám térről induló, Belgrád rakparttal párhuzamos kerékpáros út véleményem szerint a rendszeres balesetveszélyes helyzetek melegágya.
Több szempontból is:
- a villamossal párhuzamosan kialakított kerékpárutat a gyalogos forgalom is használja, az egyértelmű jelzés ellenére;
- a kerékpárút és a Szabadság híd gyalogos forgalma keresztezi egymást.

A képeken látható módosításokkal a helyzet könnyen orvosolható lenne. Ezt, mint kerékpárral közlekedő írom.
Ha a jelenlegi, Belgrád rkp.-tal párhuzamos kerékpársáv megszűnne, helyette járda lenne, akkor a kerékpáros forgalmat - mely véleményem szerint se nem számottevő itt, se nem forgalomkorlátozó a gépkocsik számára - az említett Belgrád rkp.-ra lehetne terelni.
Ez a megoldás egyszerűbbé tenné a Vámház krt.-ról a Belgrád rkp.-ra való lekanyarodást a kerékpárosok számára, illetve a rkp.-ról való felkanyarodást a krt.-ra és a Szabadság hídra, anélkül, hogy a gyalogos forgalmat keresztezné a járdán.
A rkp. irányából előre tolt módon indulhatnának a kerékpárosok a krt. és a híd irányába.

Ehhez kapcsolódóan (a rendőrségi büntető gyakorlatot letörve) jelezném egy táblával, hogy a Szabadság híd úttestét kerékpárosok is használhatják, így küszöbölve ki a járdán lévő folyamatos balesetveszélyes helyzeteket.
Mert, mint azt bizonyára Önök is jól tudják, a híd igen közkedvelt a turisták körében is, emiatt a gyalogos és kerékpáros forgalom párhuzamos működtetése egészségtelen.
Az úttestre terelt kerékpáros forgalom pedig nagy valószínűséggel nem hátráltatná a gépkocsiforgalmat, mert a budai hídfőnél található lámpa így is megfogja a híd forgalmát, sorban állást okozva.

Probléma helyszíne
Budapest V. kerület, Belváros-Lipótváros, V. kerület

Hozzászólások

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    A Belgrád rakpart Fővám tér és Havas utca közötti szakaszának jelenlegi szélessége nem elegendő az irányhelyes kerékpársáv kijelöléséhez. Ennek megvalósítása érdekében növelni kell
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A bejelentés semmiféle újdonságot nem tartalmaz, aki városi kerékpáros infrastruktúrában valamennyire képben van (vagy egyszerűen csak bringával közlekedik), az már évtizedek óta rájött, hogy a külön...
  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Lukács Máté bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére