Megerősítésre vár

Elborítja a szemét a várost

FRISSÍTÉS 2019.07.30.:

Tisztelt Fővárosi Önkormányzat!
Úgy látjuk, hogy ez a probléma túlmutat az ingatlantulajdonosok képességein, egy ilyen forgalmas és a szórakozás szempontjából népszerű helyszínt (szemetesek, járda stb.) fokozottabban kellene takaríttatni.
Kérjük, hogy foglaljanak állást az ügyben.
Előre is köszönjük.

-----

FRISSÍTÉS 2019.07.25.:

Az FKF válasza:
"Tájékoztatjuk, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 48/1994. számú Köztisztasági Rendelete határozza meg, hogy egy adott terület takarítása kinek a kötelezettsége.
Ez alapján az ingatlanokhoz kapcsolódó járdák takarítása a ingatlan tulajdonosnak, üzemeltetőnek a feladata, illetve a kereskedelmi- és vendéglátóhelyek előtti területet e létesítmények üzemeltetőjének kéne tisztán tartania.
Az illetékességünkbe tartozó közterületek takarítását, a hulladékgyűjtőink kiürítését ebben a térségben napi gyakorisággal elvégzik munkatársaink.
Kérjük válaszunk szíves elfogadását!"

-----

A Király utca - Erzsébet körút sarkán mindent elborítanak a csikkek és egyéb szemét.
Az a helyzet, hogy ez egy szórakozó körút. Ennek megfelelően, hogy ne úgy nézzen ki, mint egy disznóól szombat vasárnap rendszeres takarítást igényel, ami a főváros feladata.

Probléma helyszíne
Budapest VII. kerület, Erzsébetváros, Király utca / Erzsébet körút

Hozzászólások

 • Finta István visszajelzésére vár.

 • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Főváros Önkormányzata"-ról "FKF Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt."-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Jarokelo.hu!

  Az „Elborítja a szemét a várost” tárgyú, 49185 számú észrevételüket megkaptuk, azzal kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk:

  A főváros köztisztaságának javítása céljából f
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Finta István hozzászólt a bejelentéshez.

  Kedves Máté!

  Köszi szépen az észrevételt: én is úgy gondolom, hogy azért ezt nem kéne az ott lakók nyakába tolni.

  Továbbá a rendeleteket, jogszabályokat, emberek, testületek, a kerületi, FŐVAROSI KÖ
  ...
 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt www.jarokelo.hu Csapata!

  Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP-95278/2019-es érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Városigazgatóság Főosztálya részér
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

 • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "A Király utca - Erzsébet körút sarkán mindent elborítanak a csikkek és egyéb szemét. Az a helyzet, hogy ez egy szórakozó körút. Ennek megfelelően, hogy ne úgy nézzen ki, mint egy disznóól szombat vasárnap rendszeres takarítást igényel, ami a főváros feladata."-ról "FRISSÍTÉS 2019.07.30.: Tisztelt Fővárosi Önkormányzat! Úgy látjuk, hogy ez a probléma túlmutat az ingatlantulajdonosok képességein, egy ilyen forgalmas és a szórakozás szempontjából népszerű helyszínt (szemetesek, járda stb.) fokozottabban kellene takaríttatni. Kérjük, hogy foglaljanak állást az ügyben. Előre is köszönjük. ----- FRISSÍTÉS 2019.07.25.: Az FKF válasza: "Tájékoztatjuk, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 48/1994. számú Köztisztasági Rendelete határozza meg, hogy egy adott terület takarítása kinek a kötelezettsége. Ez alapján az ingatlanokhoz kapcsolódó járdák takarítása a ingatlan tulajdonosnak, üzemeltetőnek a feladata, illetve a kereskedelmi- és vendéglátóhelyek előtti területet e létesítmények üzemeltetőjének kéne tisztán tartania. Az illetékességünkbe tartozó közterületek takarítását, a hulladékgyűjtőink kiürítését ebben a térségben napi gyakorisággal elvégzik munkatársaink. Kérjük válaszunk szíves elfogadását!" ----- A Király utca - Erzsébet körút sarkán mindent elborítanak a csikkek és egyéb szemét. Az a helyzet, hogy ez egy szórakozó körút. Ennek megfelelően, hogy ne úgy nézzen ki, mint egy disznóól szombat vasárnap rendszeres takarítást igényel, ami a főváros feladata."-ra.

 • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "FKF Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt."-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  ** High Priority **

  Tisztelt Bejelentő!

  Köszönjük megkeresését.
  Tájékoztatjuk, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 48/1994. számú
  Köztisztasági Rendelete határozza meg, hogy egy adott terület
  takarí
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • Sutus Noémi elküldte az ügyet az illetékesnek: FKF Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt.

 • Finta István bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére