Megoldott

Túl erős fényreklám a Határ úti Shopmark plázán

Frissítés 2019.10.10.: Sajnos az elmúlt időben nem történt érzékelhető változás. A fényreklám fényereje továbbra is nagyon erős, egy világosabb színű videó lejátszásakor gyalogosként is zavaró, szemnek bántó, az embernek automatikusan el kell fordítania a fejét. Úgy gondolom, hogy ez egy ilyen csomópontnál nem a legbiztonságosabb.
Nem beszélve az óriási fényszennyezésről. A reklám fényét már buszmegállókkal arrébb lehet látni.
És bár ez járókelőként annyira nem érint, azt is gondolom, hogy az ilyen működtetéshez szükséges energiafelhasználás sem a legtakarékosabb.
Előre is köszönöm a választ és az ügy valamilyen szintű megoldását!
----

A Határ útnál lévő Shopmarkon óriási fényreklám működik, ami napközben nem probléma, viszont sötétben óriási mértékű fényszennyezést okoz. A fényét már jóval messzebbről lehet látni, gyalogosokat és autósokat is vakít, tehát közlekedési szempontból sem túl biztonságos. Egész éjjel működik, a szomszéd sarkon már lakóházak vannak, szemben vele szálloda, tippem szerint a lakók éjszakai nyugalmát is zavarja, nem beszélve a nagy mértékű energiapazarlásról.
Könnyen megoldható lenne a probléma naplemente után a fényerő csökkentésével, vagy akár a reklám kikapcsolásával napfelkeltéig.

Probléma helyszíne
Budapest XIX. kerület, Kispest, Határ út

Hozzászólások

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  A főépítészhez eljuttatott tájékoztatás alapján október 14-én a SHOPMARK Bevásárlóközpont LED fal fényerejét a nappali 78%-ról lecsökkentették 60%-ra, az éjszakai fényerejét 10%-r
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Ügykezelő Anita lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

 • Bándi Gergő hozzászólt a bejelentéshez.

  Ugyanez a probléma más által is jelentve lett, és a szerint a bejelentés szerint meg lett oldva!
  https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/53311/vakito-reklamok-az-epulet-falan
 • Szalai Krisztina elküldte az ügyet az illetékesnek: XIX. kerület Városüzemeltetési Iroda

 • Szalai Krisztina megváltoztatta a bejelentés leírását "A Határ útnál lévő Shopmarkon óriási fényreklám működik, ami napközben nem probléma, viszont sötétben óriási mértékű fényszennyezést okoz. A fényét már jóval messzebbről lehet látni, gyalogosokat és autósokat is vakít, tehát közlekedési szempontból sem túl biztonságos. Egész éjjel működik, a szomszéd sarkon már lakóházak vannak, szemben vele szálloda, tippem szerint a lakók éjszakai nyugalmát is zavarja, nem beszélve a nagy mértékű energiapazarlásról. Könnyen megoldható lenne a probléma naplemente után a fényerő csökkentésével, vagy akár a reklám kikapcsolásával napfelkeltéig."-ról "Frissítés 2019.10.10.: Sajnos az elmúlt időben nem történt érzékelhető változás. A fényreklám fényereje továbbra is nagyon erős, egy világosabb színű videó lejátszásakor gyalogosként is zavaró, szemnek bántó, az embernek automatikusan el kell fordítania a fejét. Úgy gondolom, hogy ez egy ilyen csomópontnál nem a legbiztonságosabb. Nem beszélve az óriási fényszennyezésről. A reklám fényét már buszmegállókkal arrébb lehet látni. És bár ez járókelőként annyira nem érint, azt is gondolom, hogy az ilyen működtetéshez szükséges energiafelhasználás sem a legtakarékosabb. Előre is köszönöm a választ és az ügy valamilyen szintű megoldását! ---- A Határ útnál lévő Shopmarkon óriási fényreklám működik, ami napközben nem probléma, viszont sötétben óriási mértékű fényszennyezést okoz. A fényét már jóval messzebbről lehet látni, gyalogosokat és autósokat is vakít, tehát közlekedési szempontból sem túl biztonságos. Egész éjjel működik, a szomszéd sarkon már lakóházak vannak, szemben vele szálloda, tippem szerint a lakók éjszakai nyugalmát is zavarja, nem beszélve a nagy mértékű energiapazarlásról. Könnyen megoldható lenne a probléma naplemente után a fényerő csökkentésével, vagy akár a reklám kikapcsolásával napfelkeltéig."-ra.

 • Bándi Gergő hozzászólt a bejelentéshez.

  Sajnos az elmúlt időben nem történt érzékelhető változás. A fényreklám fényereje továbbra is nagyon erős, egy világosabb színű videó lejátszásakor gyalogosként is zavaró, szemnek bántó, az embernek au...
 • Bándi Gergő visszajelzésére vár.

 • Kövér Blanka megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Járókelő.hu,

  köszönettel vettük a kerületünkben található Shopmark üzletház
  LED-falára vonatkozó bejelentést.

  A LED-fal tájolása során kifejezetten igyekeztek figyelembe venni a
  környező
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

 • Biciklis Anita hozzászólt a bejelentéshez.

  Az igen. Véletlen odanézel, és kiég a retinád.
 • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: XIX. kerület Városüzemeltetési Iroda

 • Bándi Gergő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére