Megoldott

Lakó-pihenő övezet kijelölésével kapcsolatos problémák

Anonim Járókelő

Tisztelt Budapest Közút! Tisztelt III. kerületi Önkormányzat!

A Remetehegyi út és Szépvölgyi út közötti útvonalak (Nyereg út, Remete köz stb.) eddig ZÓNA 30 kijelölésben voltak. A napokban ezen belül a Nyereg út a Remete köz és a Szépvölgyi út között "lakó-pihenő övezet" kijelölést kapott.
Ezzel kapcsolatban az alábbi problémák merültek fel:
1. A ZÓNA 30 így a Nyereg úton csak egy 80 m-es szakaszra vonatkozik, utána rögtön lakó-pihenő övezetté változik, és a jelzések ilyen sűrűn történő változtatása nem szerencsés, a gépkocsivezetők nem fogják fel a különbséget.
2. A Remete köz kimaradt a lakó-pihenő övezetből, miközben azon nincsen járda, tehát a gyalogosok az úttesten közlekednek. Erre nincs semmilyen figyelemfelhívó jelzés. Nincs olyan különbség a Remete köz és a Nyereg út között, ami magyarázná az eltérő kijelölést.
3. A jogszabály szerint lakó-pihenő övezetben csak a kijelölt helyen lehet parkolni, a most lakó-pihenő övezetnek kitáblázott területen azonban nincs kijelölve a parkolás, így az utcán álló gépkocsik várakozása szabálytalanná vált.

A kihelyezett jelzés nyomán létrejött helyzet nem logikus, zavarossá vált. Kérem ezért megvizsgálni, hogy vagy maradjon továbbra is ZÓNA 30 alatt a teljes Remetehegyi út - Szépvölgyi út közötti szakasz, vagy pedig a Remete köz is legyen lakó-pihenő övezetnek kijelölve. ZÓNA 30 esetén javaslom kitenni a "behajtani tilos, kivéve célforgalom" jelzést, így a navigációs rendszerek nem fogják ide küldeni az átmenő forgalmat.

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Remete köz 1

Hozzászólások

  • H. Annamária lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    Hivatkozva a 47961-es számú bejelentésre, a következő választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    Társaságunk számára megküldött bejelentésére a következő tájékoztatást adjuk a Nyer
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • H. Annamária elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére