Megoldott

Szabálytalan rakodási hely létesítése

Jó napot
Az alábbi problémával fordulnék önök felé. Nem régiben költöztem a Losonczy tér 5. számú házba.
Meglepődve tapasztaltam az állapotokat amiket a SPÁR áruszállítása okoz.
Reggelente a parkolót rendszeresen egyszerre 1-3 darab 12tonnás vagy 18tonnás teherautó állja el jelentősen megnehezítve olykor lehetetlené téve a kiállást a szabályos várakozó helyekről. Valamint reggel 5-8 óra között rendszeresen (és néha még délután is) hatalmas zajjal pakolnak a SPÁR-áruszállítói a Losoncy tér 5-7nél lévő „rakodási” területen, amitől az egész tér zeng ugyanis csak magas házak és egy iskola veszi körbe ezt a részt, így még az 5. emeleten is zavaró a zaj.
Megkérdeztem több lakót is, hogy ez normális és őket nem zavarja? Legtöbbtől azt a választ kaptam, hogy számukra is zavaró, nem is itt van kialakítva a rakodási terület a bolt számára, másokat is zavart panaszt is tettek, de érdemben sehol nem foglalkoztak a bejelentésekkel.
Ezekből fakadva kis gondolkodás után megnéztem azt az ominózus rakodási területet tüzetesebben. Gyors szemrevételezés után számos kivetni valót vélek felfedezni és megkérdőjelezem a jogszerű közterület használatot is. Számomra laikusként teljesen szabálytalan. Ugyanis az 1/1975 évi (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (továbbiakban KRESZ) egyértelműen kimondja, hogy a rakodási területet a KRESZ 15. § (1)bek. b.) pontja szerinti várakozni tilos jelző tábla alatt elhelyezett KRESZ 15. (6) bek. szerinti kiegészítő táblával kell jelölni. Ehhez képest itt egy (KRESZ 15. (1)bek. a)pontja szerinti ) megállni tilos jelző tábla és egy rakodási területre utaló kiegészítő tábla lett elhelyezve a ház falán.
És itt kezdődik a másik problémám. Számos lakó köztük én is küzdök parkolási problémákkal, miszerint sok az autó kevés a hely. Hol álljak meg? Válaszukat tudom. „Ott ahol szabályosan várakozhat”. Akkor kérdem én ennek a táblának mi a hatálya? Az ilyen és ehhez hasonló tiltó táblákat (mivel az úttestre vonatkozik ebben az esetben) az út menet irány szerinti jobb oldalára szokták kihelyezni ha ez nem megoldható vagy megfelelően nem észlelhető az autósok számára akkor szokták más módon kihelyezni, a hatályára vonatkozó táblával kiegészítve jó esetben méh fel.is festve. Jelen esetbe nem tudom megállapítani hol állhatok meg, és hol nem a tabla vonalában, a táblátol balra, esetleg kobbra vagy az egész oldalon? Ahogy elnéztem a lakók megállapítottak egy „vonalat” ameddig lehet várakozni, és amitől már a „rakodásiterület” tart. Számomra nonszensz, hogy tippelgetnem kell egy tábla hatályát, ami még a KRESZ-ben nem is létezik. Emellett várhatom a bolt dolgozóinak is a megjegyzéseit. Valamint éjszaka meg délután mért is ne várakozhatnék ott, hisz árut nem szállítanak. Számtalan helyen találkozik az ember a kerületben is időkorláttal és területi hatállyal ellátott SZABÁLYOSAN kijelölt rakodási területtel, ahol a fő cél a zavartalan áruszállítás mehtetemtése felesleges várakozó helyek elvétele és a lakók nyugalmának megzavarásanélkül.
Emellett megjegyzem, hogy furcsa módon a szemetüket a SPÁR a Práter utca felőli felhajtóhoz húzzák ki a boltból a hátsó ajtónál ahol ki is van alakítva a hely a teherautók kukás kocsik stb. számára mint ha ott lenne a helye a rakodási területnek csak valamiért nem használják azt. Emellett számtalanszor állnak meg úgy a teherautóikkal, hogy a szabályosan várakozó autók nem tudnak kiállni tőlük, mondván várják hogy kipakoljanak.
Az lenne a kérésem, hogy vizsgálják felül, hogy jogszerűen és indokoltan van kihelyezve a tábla vagy sem. Ha jogszerűen van kérném azt tegyék egyértelművé és szabályossá, hogy minden erre lakó és a látogatók számára is értelmezhető legyen. Ha meg nem jogszerű szólítsák föl a boltot a megszüntetésére.
Én és a többi lakó számára az lenne a leg megfelelőbb ha kihelyeznék a rakodási területet a Práter utca felé ahol kevésbé akadályozná és zavarná az itt lakókat valamint nem venne el feleslegesen parkoló helyeket.

Üdvözlettel Hadi Márton

Probléma helyszíne
Budapest VIII. kerület, Józsefváros, Losonci tér 5

Hozzászólások

  • Kövér Blanka lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Varga Dóra hozzászólt a bejelentéshez.

    Kikerült egy ilyen tábla a bejárathoz közel.
  • Hadi Márton visszajelzésére vár.

  • Hadi Márton hozzászólt a bejelentéshez.

    Azt hiszem ezt nem sikerül javítani
  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A kérdéses helyszínen található élelmiszerüzlettel egyeztetést kezdeményezünk a rakodási terület jelzéseinek egyértelművé tétele érdekében.

    Tisztelettel,

    BUDAPEST KÖZÚT Zrt.
    For
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Hadi Márton hozzászólt a bejelentéshez.

    Minerva térinformatikai rendszerbe sem szerepel.
  • Szász László elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Szász László megváltoztatta a bejelentés illetékesét "VIII. kerület Józsefvárosi Közterület-felügyelet"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Szász László elküldte az ügyet az illetékesnek: VIII. kerület Józsefvárosi Közterület-felügyelet

  • Hadi Márton bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére