Válaszra vár

Felesleges és veszélyes stop tábla

Anonim Járókelő

Már 2018. szeptemberében jelezték ezen a fórumon a Gitár utca - Harmat utca kereszteződésben illetve a másik irányból a Gitár utca-Mádi utca kereszteződésben felállított forgalomlassító "Stop" tábla felállításának hátrányait. Erre az illetékesek válasza egyrészről elfogadható volt a forgalomlassítás problémáját tekintve.
Arra viszont nem terjedt ki a válasz, hogy ez a tábla mennyire veszélyes. Én reggelente a csúcsforgalomban a "Stop" tábla felől közelítem meg a körforgalmat. Azzal, hogy fékezek és megállok, a tőlem jobbra érkezőben gyakran azt az érzést keltem, hogy lemondok az elsőbbségemről, és amikor elindulok, meglepődve reagálja le, balesteveszélyes helyzeteket teremtve.
Volt olyan alkalom, hogy a jobbról érkező autós hatalmas dudálással vágott be elém, és gesztikulálva jelezte, hogy milyen jogon akarok "előtte" elhaladni, amikor nekem "STOP" táblám van, neki meg "háromszöge". Volt olyan, hogy a jobbról haladó autó elhaladt előttem, ami nem probléma, de a mögötte haladó is elindult, ami már nem fért be fékezés nélkül. Az ok nélküli megállás ( hiszen balról szinte nem jön semmi) viszont az elsőbbségről való lemondásra utaló magatartás, ami megtévesztő lehet ilyen esetekben.
Ezeket a helyzeteket előttem haladó autósoknál is tapasztaltam. Nem azért mert szabálytalanul vezettek, hanem pont azért, mert szabályosan megálltak, és a jobbról érkező autósok ezt másképp értelmezték.
Javaslom, hogy főleg a reggeli órákban, a csúcsforgalom idején többszöri áthaladással próbálják ki ezeket a helyzeteket!
A forgalom lassításával egyetértek, de azt nem ilyen megtévesztő táblákkal kellene megoldani, hanem például sebességlassító útburkolati jelzésekkel, vagy sebességkorlátozó táblákkal.

Probléma helyszíne
Budapest I. kerület, Várkerület, Gitár u. 20

Hozzászólások

  • Kövér Blanka elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére