Megoldásra vár

Szabálytalan parkolás

FRISSÍTÉS: 2019.05.13
"Kérem, hogy a kerületnek is küldjétek el! A szegélysárgítás segítene megelőzni a szabálytalan parkolást, ebben viszont a Műszaki Osztály az illetékes. "
----
Tisztelt Illetékes!

A Széplak utca és a Cirok utca sarkán rendszeresen parkolnak, ami jelentősen megnehezíti a szemből érkező járművek észlelését, nem teszi lehetővé a szembeforgalom elől történő kitérést, és balesetveszélyes helyzeteket okoz.
A KRESZ 40. § (5) d) szerint: "Tilos megállni körforgalmú úton, útkereszteződésben és az úttestek széleinek metszéspontjától számított 5 méter távolságon belül, ha a közúti jelzésből más nem következik." - ez pedig a várakozásra is vonatkozik.
Kérem, hogy rendszeresen ellenőrizzék a helyszínt!

Javaslom továbbá, hogy a képen jelölt módon, a járdaszegély sárgára festésével jelöljék ki azt a területet, amelyre a megállási tilalom vonatkozik!

Munkájukat előre is köszönöm!

Tisztelettel,
Szász László

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Cirok u. 6

Hozzászólások

 • Fónai Kende megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Fónai Kende megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megoldásra vár"-ról "Válaszra vár"-ra.

 • II. Kerületi Városfejlesztő Zrt hozzászólt a bejelentéshez.

  Tisztelt Bejelentő!
  Az Önkormányzat Műszaki Osztályától azt a választ kaptuk, hogy a sárga felfestést megrendeljük. Üdvözlettel:
  A II. Kerületi Városfejlesztő Zrt. Közterület bejelentés Feldolgozó Csapata
 • Gál Gertrúd megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megerősítésre vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Szász László hozzászólt a bejelentéshez.

  Egyelőre nincs változás. A szegély sárgára festése jelentene megoldást, de szerintem nem várhatjuk el, hogy ezt 1 hónap alatt elvégezzék.
 • Szász László visszajelzésére vár.

 • Biciklis Anita megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • II. Kerületi Városfejlesztő Zrt hozzászólt a bejelentéshez.

  Tisztelt Bejelentő!

  Köszönjük észrevételét.
  Bejelentését továbbítottuk az illetékes Önkormányzati Osztály felé, akik meg fogják vizsgálni az Ön által említett problémát, majd a rendelkezésükre álló k
  ...
 • H. Annamária elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerület

 • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés illetékesét "II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport"-ról "II. kerület"-ra.

 • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Illetékes! A Széplak utca és a Cirok utca sarkán rendszeresen parkolnak, ami jelentősen megnehezíti a szemből érkező járművek észlelését, nem teszi lehetővé a szembeforgalom elől történő kitérést, és balesetveszélyes helyzeteket okoz. A KRESZ 40. § (5) d) szerint: "Tilos megállni körforgalmú úton, útkereszteződésben és az úttestek széleinek metszéspontjától számított 5 méter távolságon belül, ha a közúti jelzésből más nem következik." - ez pedig a várakozásra is vonatkozik. Kérem, hogy rendszeresen ellenőrizzék a helyszínt! Javaslom továbbá, hogy a képen jelölt módon, a járdaszegély sárgára festésével jelöljék ki azt a területet, amelyre a megállási tilalom vonatkozik! Munkájukat előre is köszönöm! Tisztelettel, Szász László"-ról "FRISSÍTÉS: 2019.05.13 "Kérem, hogy a kerületnek is küldjétek el! A szegélysárgítás segítene megelőzni a szabálytalan parkolást, ebben viszont a Műszaki Osztály az illetékes. " ---- Tisztelt Illetékes! A Széplak utca és a Cirok utca sarkán rendszeresen parkolnak, ami jelentősen megnehezíti a szemből érkező járművek észlelését, nem teszi lehetővé a szembeforgalom elől történő kitérést, és balesetveszélyes helyzeteket okoz. A KRESZ 40. § (5) d) szerint: "Tilos megállni körforgalmú úton, útkereszteződésben és az úttestek széleinek metszéspontjától számított 5 méter távolságon belül, ha a közúti jelzésből más nem következik." - ez pedig a várakozásra is vonatkozik. Kérem, hogy rendszeresen ellenőrizzék a helyszínt! Javaslom továbbá, hogy a képen jelölt módon, a járdaszegély sárgára festésével jelöljék ki azt a területet, amelyre a megállási tilalom vonatkozik! Munkájukat előre is köszönöm! Tisztelettel, Szász László"-ra.

 • Szász László hozzászólt a bejelentéshez.

  Kérem, hogy a kerületnek is küldjétek el! A szegélysárgítás segítene megelőzni a szabálytalan parkolást, ebben viszont a Műszaki Osztály az illetékes.
 • g g megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  A 00044841 számú bejelentéssel kapcsolatban a következő tájékoztatást tudom adni:

  Köszönjük a bejelentését, mert egy olyan problémára hívta fel a figyelmünket, amelyik eddig nem
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • Gál Gertrúd elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport

 • Szász László bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére