Megoldott

Használhatatlan lámpás kerékpáros átvezetés

Kétirányúsították a kerékpárosok számára a Szövetség utcát és a Luther utcát. Mindkettőn kerékpáros nyom van felfestve, ami kerékpársávvá alakul a Rákóczi úti kereszteződésben. Mivel egy ez olyan kereszteződés, ahol szinte mindenhonnan mindenhová kanyarodhatnak az autók, van 1-1 buszsáv és gyalogátkelő, a Szövetség utcában közeledésérzékelő kerékpáros lámpát állítottak fel. Ez eddig nagyon szép és jó, viszont a lámpa úgy 8mp-ig zöld, ami alatt maximum két kerékpáros tud áthajtani. De még ez sem baj. A nagyobb baj az, hogy a Keleti felől érkező autósok dugó idején behúznak a kereszteződésbe, aztán a Luther utcáról a Blaha Lujza tér felé kikanyarodó autósok is belekanyarodnak, és mind ráállnak a kerékpársávra. Itt a Rákóczi út 2X2 sáv, plusz 1-1 buszsáv. A 8mp-es áthaladási idővel a kerékpárosnak nincs esélye. Én nemrégiben beragadtam a Rákóczi út kellős közepére, mert az autósok mindkét irányból elállták a kerékpárutat, ráadásul a Blaha felé közben el is mozdultak,, mindegyikük 15-20 centit, mert az eggyel előrébb lévő kereszteződésben már zöld lett a lámpa, így megpróbáltak kijönni a kereszteződésből. A záróvonalig eljutottam, és elindultak az autók, és persze én voltam az agyatlan biciklis, aki a Rákóczi út közepén kolbászol. Akkor - érthető okokból - nem tudtam fotózni, de később egy random esős délután lefényképeztem a problémát, egy másik alkalommal videót is készítettem.
Az autósokat semmilyen tábla nem figyelmezteti arra, hogy ott egy szabályos, lámpás kerékpárátkelő van, ráadásul egy egyirányú utcából.
Javaslatom az lenne, hogy hosszabbítsák meg a kerékpáros zöld idejét, hogy ilyen esetben legyen idő szlalomozni, valamint fessék fel sárga csíkokkal a kereszteződést, és jól láthatóan pirossal a kerékpársávot. És legyen tábla az autósoknak.
Köszönettel.

Probléma helyszíne
Budapest VII. kerület, Erzsébetváros, Rákóczi út 70-72

Hozzászólások

  • Bertalan Balázs lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Varga Dóra hozzászólt a bejelentéshez.

    Ma jártam erre kerékpárral, bar nem volt sok autó, át tudtam menni a Rakóczi úton. Készítettem fényképet. Nem tudom elegendőek e a kint lévő táblák és a felfestés. Odafelé viszont integetett nekem az...
  • Rick Zsófi visszajelzésére vár.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Hivatkozva a Társaságunk részére eljuttatott megkeresésére, az alábbiakról tájékoztatjuk. A KRESZ szerint járművel zöld fényjelzésnél sem szabad az útkereszteződésbe behajtani, ha
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Rick Zsófi hozzászólt a bejelentéshez.

    elgépeltem a címet, tudjátok javítani? :)
  • Rick Zsófi bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére