Megoldott

Balesetveszélyessé vált az Etele-Fehérvári kereszteződés

Anonim Járókelő

Az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása miatt átépítették az Etele út és Fehérvári út kereszteződését. Az átépítés során az É-D irányú villamosvonalak déli megállóját elbontották és a kereszteződés északi oldalán hoztak létre egy kétirányú megállót.

A google maps-en még a régebbi állapot látható. A csatolt képen nyilakkal jelöltem a problémát. A következőről van szó.

Korábban a Dél felől érkező és nyugatra kanyarodó autóknak a déli zebra mögött kellett várakozniuk a lámpánál, majd amikor elindulhattak, még jó pár métert meg kellett tenniük, hogy végül balra kanyarodhassanak, ugyanis a zebrán túl még volt egy pici sziget az úttest közepén. Így a sofőröknek egyértelmű volt, milyen ívben kell kanyarodniuk, és hova kel megérkezniük. Ezt mutatja a zöld nyíl.

Az átépítés miatt azonban a pici járdasziget eltűnt (villamos sín került a helyére), ezért a sofőrök már igen korán elkezdhetik a balra kanyarodást.

A környéken lakok, és az átépítés óta (pár hónapja) már háromszor találkoztam azzal a jelenséggel, hogy valaki a piros nyíllal jelölt útvonalat követi, és szemben találja magát a forgalommal. Először azt hittem, hogy ennek az lehet az oka, hogy az Etele út elején lévő járdaszigetnél található "kikerülési irány" tábla nem párhuzamos a fehérvári úttal, hanem ÉK-i irányba nézett, ezzel gyakorlatilag láthatatlan volt a délről nyugatra kanyarodók számára, de miután kézzel helyreforgattam a táblát, a rosszul kaynarodás továbbra is előfordult.

Szerintem a probléma az, hogy a balra kanyarodást nagyon messziről meg lehet kezdeni, és főleg szürkületben, a sofőrök nem számítanak arra, hogy milyen nagy ívben kell kanyarodni, milyen messze van az ő sávjuk az Etele úton.

Az a javaslatom, hogy fessenek fel kanyarodást segítő szaggatott vonalakat. Ez tapasztalatom szerint egy bevett szokás a kanyarodó sofőrök segítésére problémás kereszteződésekben.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, XI. kerület

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Rendszeres rendőri jelenlét sem ártana, itt, a Bocskai-Fehérvári út, és az Andor utca-Fehérvári út kereszteződésnél sem.

    Az említett 3 kereszteződésnek nagyon rosszak a mutatói balesetveszély szempontjából.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Ma észrevettem, hogy fel vannak festve a vonalak. Probléma megoldva.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A választ elfogadom, de megoldottnak akkor fogom tekinteni a problémát, ha felfestik a terelővonalakat.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (4158)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    A Fehérvári útról balra az Etele ú
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Nyilas és telezöld

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Villányi út (XI. kerület, Újbuda)
  Vissza az oldal tetejére