Válaszra vár

Rabul ejtő zebra a Kálvin téren

Tisztelt Budapest Közút!

A Kálvin téren érvényben lévő lámpaprogramot kérem vizsgálják felül a következő jelenség miatt.

Gyalogosként, ha a tér Múzeum körúti oldalán, a Baross utca felől át szeretnénk kelni a túloldalra, a Kecskeméti utcához, akkor ezt sétálva másfél perc alatt tehetjük meg, mivel a jelenlegi lámpaprogram nem ad olyan hosszú zöldet, hogy át lehessen érni a túloldalra és ebből kifolyólag az embereknek a járdaszigeten kell várakozniuk. Persze sokan átfutnak, de azt gondolom, hogy ez nem éppen fenntartható állapot és egyúttal több szempontból veszélyes is.

Az ellenkező irányból (Kecskeméti utcától a Baross utca felé) az egy zöld alatt történő átkelés lehetséges, ami nagyjából fél percet vesz igénybe, itt nem ragadnak az emberek a járdaszigeten.

Véleményem szerint ez gyalogos szempontból egy nagyon kényelmetlen és összességében alárendelt helyzet, ami ráadásul néhány embert futásra is ösztönöz, ami balesetveszélyt is hordoz magában.

Kérem vizsgálják meg a lámpaprogram módosíthatóságát olyan szempontból, hogy a gyalogosok által népszerű átkelési lehetőségnél mindkét irányból megoldható legyen a megszakítás nélküli, így kényelmes átsétálás.

Előre is köszönöm együttműködésüket egy élhetőbb Budapest érdekében!

Tisztelettel,
Kácsor Balázs

Probléma helyszíne
Budapest V. kerület, Belváros-Lipótváros, Kálvin tér 12

Hozzászólások

  • Sági Katalin elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Kácsor Balázs bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére