Megoldott

Táblás dolgok

Anonim Járókelő

A Dombóvári úton, a Kopaszi gát és a Budai alsó rakpart felé a képen látható 50km/h-ás sebességkorlátozó táblát megkérdőjelezném. Itt sokan kanyarodnak a Kopaszi-gát parkolójába, ahol még egy gyalog-és kerékpárutat is kereszteznek, ez pedig így egy veszélyes gócpont, szerintem már ide is egy 30 km/h-ás sebességkorlátozó tábla kéne, ami közvetlenül a bal ívben is van. Az előjelző tábla háttere sárga, ami ideiglenes állapotot jelöl, rajta jobbra mindkét irányban behajtani tilos, kivéve célforgalom jelzéssel. Ez már szerintem elavault, így szükséges a tábla cseréje vagy leszerelése. Sőt, átszerelése az alatta levő kettővel együtt, mivel éppen egy most télen is leveles fa takarásában vannak.
A kerékpáros forgalomra figyelmeztető tábla alól hiányzik egy kiegészítő, jobbra mutató nyíl jelölésű tábla.
A Lágymányosi hídról vagy a budai alsó rakpartól a Kopaszi-gátra tartók által balesetveszélyes helyzetek tudnak teremtődni, mivel esetenként meg kell várni a szemből jövő autóforgalom elvonulást, ezután pedig kövér gázt adva indulnak el, csakhogy itt gyalogos-és kerékpárforgalom is van, nagy, erre pedig csak a kerékpáros átkelő sárga felfestése hívja fel az autósok figyelmét. Sokszor ez nem elég.
Forgalomtechnikailag nem jól kialakított ez a gócpont, remélem hamarosan várható változás.

A híd alatt egy sebességkorlátozást feloldó tábla lifeg, felette pedig a Kopaszi-gát hajóállomás felé invitáló tábla, mely kikötőben (sajnos) hónapok óta nem kötnek ki hajók.

Az egyébként végtelenségig leromlott állapotú környéki kerékpáros infrastruktúrát táblák segítik, melyek az amúgy is ferdén álló oszlopon is rosszul állnak. Sőt, Budafok és Kelenföld nem is a tábla mutatta irányban van.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, XI. kerület

Hozzászólások

  • Nagy Bálint hozzászólt a bejelentéshez.

    A szavazás állása miatt (1:0) megoldott státuszt kapja meg az ügy. Minden további fejleményt, véleményt várunk, azok miatt státusz módosítás történhet.
  • BKK Budapesti Közlekedési Központ válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt jarokelo.hu!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (4115)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    Bejelentése nyomán a Dombóvár
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére