Megoldatlan

Túl forgalmas Kissvábhegy

Továbbra sincs a Kissvábhegy átmenő forgalmának csökkentésére irányuló kezdeményezés, megvalósításra váró tervezet. A mellékelt képen láthatók azok az útvonalak, amelyeken az átmenő forgalom kritikus mennyiségű, amely csúcsidőben helyi dugókat is okoz.

Az átmenő forgalom csökkenését első lépésben a Pethényi út Városmajor utca felőli bejáratának a lezárása oldhatná meg (kép mellékelve, zöld vonal). Jelenleg a Pethényi út - Városmajor utca sarkán található minkét irányból behajtani tilos - kivéve célforgalom - tábla vagy az esetleges rendőri jelenlét semmilyen visszatartó erővel nem bír. A környéken élők nap mint nap kénytelenek elviselni az itt szabálytalanul behajtó járművek által a hegyen okozott lég- és zajszennnyezést és a veszélyeztető gyorshajtásokat.

A javasolt megoldásnak köszönhetően a Határőr út vége is zsákutcává válhatna ugyanúgy, mint az övezetben számos mellékutca: Fogaskerekű utca, Acsády Ignác utca, Pethényi út stb. Ennek a területnek az autóval való elérése is illeszkedne a terület adottságaihoz, míg a Gaál József út felől egyszerűen megközelíthető marad. Az nem lehet ellenérv, hogy a Határőr út alsó, így zsákutcává váló szakaszában lévő 3-4 épület lakóinak "kerülniük" kell, ugyanis az ő jelenlegi kényelmük miatt használják átjáróházként az egész Kissvábhegyet az autósok.

A BUDAPEST KÖZÚT Zrt. Forgalomtechnikai Igazgatóságának állásfoglalása szerint:
"Az Istenhegyi út – Nagyenyed utca – Alkotás út – Városmajor utca által határolt terület 30 km/h-s korlátozott sebességű övezet. Az ilyen övezetek létrehozásának célja, az átmenő forgalom csökkentése, az övezeten belüli utcák pedig alapvetően a zónán belüli területek gyűjtőútjaikén kell, hogy funkcionáljanak."
Ezen a területen sajnos kihelyezett tábákkal és sebességmérővel láthatóan nem fékezhető meg a szabálytalanul áthajtó tömeg, nem valósul meg a forgalomcsökkentés, így szükségesek és indokoltak az övezetben a forgalmat fizikailag elterelő intézkedések.

Probléma helyszíne
Budapest XII. kerület, Hegyvidék, Városmajor u. 84

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2019.05.04 Anonim felhasználó hozzászólt a bejelentéshez. Több mint 1 hónapja nem kaptunk választ a XII.-kertől. Talán leereszkedhetnének saját polgáraikhoz, és megtisztelhetnének válaszukkal. ------------------------------------------------ Továbbra sincs a Kissvábhegy átmenő forgalmának csökkentésére ...

  • Thomas Magnum hozzászólt a bejelentéshez.

    Továbbra is bízunk egy megnyugtató válasz érkezésében.
  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Szilágyi Dóra elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

  • Szilágyi Dóra megváltoztatta a bejelentés leírását "Továbbra sincs a Kissvábhegy átmenő forgalmának csökkentésére irányuló kezdeményezés, megvalósításra váró tervezet. A mellékelt képen láthatók azok az útvonalak, amelyeken az átmenő forgalom kritikus mennyiségű, amely csúcsidőben helyi dugókat is okoz. Az átmenő forgalom csökkenését első lépésben a Pet...

  • Anonim felhasználó hozzászólt a bejelentéshez.

    Több mint 1 hónapja nem kaptunk választ a XII.-kertől. Talán leereszkedhetnének saját polgáraikhoz, és megtisztelhetnének válaszukkal.
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

  • Thomas Magnum hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Járókelő! Már több mint 30 napja várjuk az illetékes válaszát. Kérném újraküldeni a problémát feléjük. Köszönöm!
  • Thomas Magnum hozzászólt a bejelentéshez.

    Összefűztem a két kommenthez csatolt képet, így érthetőbb, mi is történik. Ezek szerint a Google autónak is sikerült áthajtani. :)
  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

  • g g megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata"-ra.

  • Thomas Magnum hozzászólt a bejelentéshez.

    Én is úgy gondolom, hogy ez inkább tartozik az Önkormányzat hatáskörébe, ezért kérném a bejelentés továbbítását feléjük. Köszönöm!
  • Anonim felhasználó hozzászólt a bejelentéshez.

    Csakhogy a valóság makacs dolog. Ha mostani rendszer jól láthatóan nem működik, akkor ne féljünk már változtatni, és ne magyarázzuk meg, hogy a jelenlegi rendszer jó, mert nyilvánvalóan nem az...

    Ja...
  • Kövér Blanka megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!
    A
    https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/40358/tul-forgalmas-kissvabhegy bejelentésre a következő választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    Tájékoztatjuk, hogy a XII. kerület, H
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Anonim felhasználó hozzászólt a bejelentéshez.

    Corpus delicti
  • Thomas Magnum hozzászólt a bejelentéshez.

    Sajnos a képek alapján nem bizonyítható, hogy azok a járművek a Városmajor utca felől érkeztek. Az ide torkolló zsákutcából is kihajthattak. Elég lenne egy napra kitenni egy kamerát. Minimum 3 számjeg...
  • Anonim felhasználó hozzászólt a bejelentéshez.

    A bejelentőnek olyannyira igaza van, hogy a Google és a Minerva térképén is éppen olyan pillanat szerepel, amikor egy kisbusz, illetve furgon hajt keresztül a kérdéses szakaszon. Szükséges a lezárás!
  • Thomas Magnum hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Captain Traffic! A lezárni kívánt behajtási lehetőségnél jelenleg is BEHAJTANI TILOS (kivéve célforgalom) tábla figyel. Ennek ellenére 100-ból 99 autó szabálytalanul hajt keresztül az egész Kis...
  • Captain Traffic hozzászólt a bejelentéshez.

    Ez a bejelentés is példa arra, hogy "Az én utcámban csak én mehessek, viszont én mehessek bárhol" mentalitásra. Gondolom a bejelentő is mindig mindenhol csak főutakon közlekedik, még ha kerülő is, csa...
  • Anonim felhasználó hozzászólt a bejelentéshez.

    A bejelentés minden szavával egyetértek. Ideje lenne, hogy a XII. kerület is kezdeményezőleg lépjen fel. A 99,99 százalékban illegálisan használt átjárót le kell zárni.
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Thomas Magnum bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    2
    Válaszra vár
    2

    Útburkolati jelek, táblák hiánya

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata
    Kiss János altábornagy utca (XII. kerület, Hegyvidék)
  Vissza az oldal tetejére