Megoldott

Szófia utca egy részének megnyitása ellenirányú kerékpározásra

Tisztelt Budapest Közút!

Önök egy korábbi, JAROKELO-BUDAPEST-00039151 számú bejelentésben állást foglaltak azzal kapcsolatban, hogy a VI. kerületi Szófia utca, Rózsa utca és Vörösmarty utca közötti szakaszán megvan a kellő szélesség ahhoz, hogy ez a szakasz két irányban megnyitásra kerüljön a kerékpárral közlekedők számára. Ugyan az ideális valóban a Nagykörútig tartó szakasz teljes megnyitása lenne, de amíg a Hunyadi téri parkolási helyzet ezt nem teszi lehetővé, addig a fenti rövid szakasz megnyitása is komoly nyereség lenne a környéken élők számára.

Minél szabadabban, minél kisebb kerülőkkel lehet kerékpározni a városban, annál többen fogják ezt tenni, ami csökkentheti a közutak terheltségét is. Ezen felül a Hunyadi tér közlekedés-szempontú felülvizsgálatakor cél lehet a hiányzó szakasz oly módon történő kialakítása, hogy a Nagykörút - Rózsa utca szakasz teljes egészében járható legyen két irányban kerékpárral.

Ami az esetleges szabálytalan közlekedésből adódó veszélyes helyzeteket illeti, több olyan példát találunk ma már Budapesten, ahol egy-egy utca csak bizonyos szakasza járható két irányban kerékpárral (pl. Hernád utca, Murányi utca), így úgy gondolom, hogy a gyakorlatban már bizonyított egy-egy utca részben történő megnyitása.

Végezetül tisztelettel kérem Önöket a Szófia utca Vörösmarty és Rózsa utca közti szakaszának megnyitását az ellenirányú kerékpáros forgalom számára.

Előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Kácsor Balázs

Probléma helyszíne
Budapest VI. kerület, Terézváros, Hunyadi tér 7

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Köszönjük a visszajelzést!
  • Kácsor Balázs hozzászólt a bejelentéshez.

    Igen, azóta megnyitották! :)
  • Kácsor Balázs visszajelzésére vár.

  • Szalai Krisztina megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Társaságunk részére megküldött elektronikus levelére – melyben a VI. kerület Szófia utcában szeretne ellenirányú kerékpáros közlekedést kijelölni – az alábbi választ adjuk:

    Koráb
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Kácsor Balázs bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére