Megoldott

Indokolatlan sávelhúzás

Budapesten a XIII. kerültben a Lehel utca, Váci utca, Victor Hugo utca kereszteződésében a Váci útról érkező és a belváros irányába továbbhaladó járművek számára rendelkezésre álló két forgalmi sáv nyomvonalvezetése és az útburkolati jelek nem megfelelően vannak kivitelezve, így folyamatos konfliktusforrásként szolgálnak.
A két sáv a kereszteződésen áthaladva sávelhúzással (ld. 1. kép) egy sávval balra érkezik meg a Váci út 46 előtti részre, melynek során a belső forgalmi sáv egy a Ferdinánd hídra felhajtó sávba, míg a külső sáv a belváros felé továbbmenő sávba érkezik. Egy kicsit odébb, ez utóbbi sáv mellé, attól jobbra egy új forgalmi sáv nyílik. Mivel azonban a Váci útról érkező forgalom nagy része a belváros felé szeretne továbbhaladni, így ez az elrendezés az autósok nagy részét helyezkedésre/sávváltásra kényszeríti. Mindezek mellett a jobb oldalon található egy busz-sáv, mely ugyanúgy sávelhúzással halad át a kereszteződésen és a Csanády utca előtt kicsivel szűnik meg, ahol a buszok visszafordulnak. Mindemellett a Váci út 46 előtti részen a buszsávtól jobbra egy taxiállomás is található (ld. 2. kép). A helyzetet tovább nehezíti a belső sávban a járdasziget mellett található forgalom elől elzárt terület felfestés.
Elsőre azt gondolná az ember, hogy a taxiállomást kikerülendő lettek a sávok odébb húzva, de én feltételezem hogy a forgalom egy részének Ferdinánd hídra terelése volt az eredeti szándék.
Mindenesetre a forgalom terelése nem igazán működik. Naponta többször arra járva egyértelműen látszik, hogy a járművek nagy része továbbra is a belváros felé szeretne továbbhaladni, így mindig jó kis kavarodás van a megszülető sáv/jelzőlámpa környékén, ahogy a sofőrök nagy része megpróbál visszarendeződni a helyére.
Ráadásul ha tényleg a taxiállomás lenne a gond, akkor arra tökéletes megoldást nyújtana a Váci útnak a Csanády utcával való kereszteződés előtti szakasza, ahol a buszsáv már megszűnt és jelenleg csak pár autó parkol (ld. 3. kép), itt ugyanakkora, vagy még akár nagyobb taxiállomást lehetne létesíteni ideiglenes jelleggel.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Váci út 48a-/b

Hozzászólások

  • Szilágyi Dóra lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Nagy Attila hozzászólt a bejelentéshez.

    Időközben a probléma megoldódott a metrófelújítás befejezésével.
  • Nagy Attila visszajelzésére vár.

  • Szalai Krisztina megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Társaságunk részére megküldött elektronikus levelére - amelyben a XIII. kerület Lehel téren, az M3 metróvonal rekonstrukciója alatt kialakított ideiglenes forgalmi renddel kapcs
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Nagy Attila hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Máté!

    Köszönöm. Én is gondolkodtam, hogy vonjam-e egybe, de mivel egymástól külön is kezelhetőek, ezért úgy döntöttem, hogy szétválasztom őket.

    Viszont ha már a képeket összevontátok itt az o...
  • Lukács Máté hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Attila!
    A 40181-es számú bejelentésedet összevontuk ezzel a bejelentéseddel és együtt küldtük ki a közútkezelőnek.
    Köszönjük megértésed!
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Nagy Attila bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére