Megoldott

Nem egyértelmű útburkolati jelek

Budapesten a XIII. kerültben a Lehel utca, Váci utca, Victor Hugo utca kereszteződésében a Lehel utcáról érkező és a belváros irányába továbbhaladó járművek számára rendelkezésre álló két forgalmi sáv nyomvonalvezetése és az útburkolati jelek nem megfelelően vannak kivitelezve, így folyamatos konfliktusforrásként szolgálnak.
Egyrészt a Lehel utca felől érkezve a sárga útburkolati jelek nem megfelelő ívben vezetik az autókat a Váci útra - az elején nagy ívben kanyarodik, majd a Váci út közepén levő bukkanón áthaladva hirtelen szűkebb ívre fordul, ami egyrészt a bukkanó miatt csak nagyon közelről vehető észre, továbbá a közvetlenül mellette található régi fehér színű terelővonal felfestés a legtöbb vezetőben azt a képzetet kelti, hogy a két sáv továbbra is nagy ívben kanyarodik balra. (ld. első két kép)
Másrészt a Váci útra bekanyarodva a járdasziget mellett egy forgalomtól elzárt terület van felfestve, ami bár régi felfestés, de nagyon jól látható és a kanyarodást befejező vezetők számára pont annyira zavaró, hogy a többség automatikusan és észrevétlenül sávot vált jobbra, így a mellette levő forgalmi sávban közlekedőket veszélyezteti, valamint őket a buszsávba kényszeríti.
Ez folyamatos konfliktusforrást okoz, napi szinten többször arra járva szinte minden alkalommal több jármű érintett benne, néha szinte már koccanás is előfordult.

Véleményem szerint a forgalomtól elzárt terület felfestés, a megmaradt fehér terelőjelzés és a sárga ideiglenes jelzés felmarásával majd a sárga terelőjelzés egyenletes ívben való jól látható újrafestésével meg lehetne oldani a jelenlegi problémát.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Lehel tér 1

Hozzászólások

  • Szilágyi Dóra lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Nagy Attila hozzászólt a bejelentéshez.

    Időközben a probléma megoldódott a metrófelújítás befejezésével.
  • Nagy Attila visszajelzésére vár.

  • Szalai Krisztina megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Társaságunk részére megküldött elektronikus levelére - amelyben a XIII. kerület Lehel téren, az M3 metróvonal rekonstrukciója alatt kialakított ideiglenes forgalmi renddel kapcs
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés állapotát "Törölt"-ról "Válaszra vár"-ra.

  • Lukács Máté törölte az ügyet.

  • Nagy Attila bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére