Válaszra vár

Rendszeresen fennakadnak az autósok a Mexikói úti villamossíneken

Anonim Járókelő

Régebben is többször előfordult, de úgy tűnik, hogy mostanában egyre gyakoribb, hogy a figyelmetlen autósok a Mexikói úti villamosvágányra kanyarodnak (hiszen addig is a síneken kellett közlekedni az Erzsébet királyné útján, joggal gondolhatják, hogy a továbbiakban is ott kell) és a kocsit a tűzoltóknak kell kiemelniük a "talpfákról" (jelentős fennakadást okozva ezzel a 3-as és 69-es villamosok forgalmában).

November 22-én éjszaka például egy fekete autó sofőrje próbált - sikertelenül - a talpfákon autózni (azt a képet nem én készítettem), pár nappal később fényes nappal láttam, hogy tolat vissza egy szerencsésebbnek mondható delikvens, ma pedig lehetőségem volt végignézni (és lefényképezni), ahogy egy ezüst autót húznak ki a kavicsokról a tűzoltók.

Úgy tűnik, hogy hiába vezették be a szép új sárga táblát (sínek keresztbe áthúzva, hogy a továbbiakban nem alkalmas a villamospálya autóval való közlekedésre), mert a sofőrök vagy nem veszik észre, vagy figyelmen kívül hagyják a jelzést.

Éppen ezért úgy gondolom, hogy néhány helyen (mint mondjuk a Mexikói út - Erzsébet királyné útja kereszteződésénél is), szükség lehet a villamospálya kiegészítő védelmére.

Egyfajta megoldás lehetne, hogy az eredetileg a villamossínekkel párhuzamosan haladó ún. "betonsüveget" (képen mutatom) ezúttal a sínekre majdnem merőlegesen helyeznék el (valószínűleg a villamos alja magasabban van, így elférne fölötte, ha mégse, akkor esetleg pici süllyesztéssel lehet a magasságproblémát orvosolni), továbbá a többnyire éjszaka történő ráfutások miatt sárgára is lehetne festeni őket, hogy még inkább figyelemfelkeltőek legyenek. (Az egyik képen sárga pöttyökkel próbáltam szemléltetni az elgondolásomat.)

Kérem a javaslatom megfontolását és ha megoldható, akkor kérem a problémás szakaszokon (elsődlegesen a jelen bejelentésben hivatozott helyszínen) a megvalósítást.

Előre is köszönöm szépen a figyelmetlenebb autósok nevében is. :D

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Erzsébet királyné útja 7

Hozzászólások

 • Járókelő Cila hozzászólt a bejelentéshez.

  Ez egy tök jó bejelentés!
 • Járókelő András hozzászólt a bejelentéshez.

  Angolok képesek tüskés fizikai akadályz rakni a sínekre mielőtt ilyen pálya kezdődik. Ahhol sok ráhajtás volt ott ezt megoldottak. A magyar jogszabályok szerint erre nincs lehetőség. Ez túl sok papírm...
 • Biciklis Anita hozzászólt a bejelentéshez.

  Mostanában sok helyen raktak ki erre vonatkozó figyelmeztető táblát. Pl. a Terebesi útnál és az Éles saroknál. Szerintem itt is jó lenne egy olyan.
 • Járókelő Gergő hozzászólt a bejelentéshez.

  Tanuljunk a svédektől. :) https://www.youtube.com/watch?v=GR9WkNptF5c
  A hangja mondjuk szörnyű, de szerintem a kitáblázásnál és az útburkolati jelnél is hatásosabb lehet.
 • Füleki Flavián elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére