Megoldatlan

Torlódást okozó forgalomtechnika módosítási javaslattal

Anonim Járókelő

A 11. kerületi Fehérvári út - Építész utca kereszteződésében, az Építész utcán a Szerémi út felől a kocsisor reggelente feltorlódik, pedig a csomópont kapacitása elegendő lenne a helyzet kezelésére. A Fehérvári útnál jelenleg két sávon lehet felállni: egy balra kanyarodón (ennek forgalma jelentősen kisebb, mint a többi, lámpaváltásonként max. 2-3 autó) ill. egy egyenesen haladón, amelyből járdaszigettel választódik le a jobbra a városközpont felé tartó forgalom. E két utóbbi irány (egyenesen és jobbra) adja a forgalom zömét (kb 10-15 autó irányonként), és nagyjából egyforma mértékű, de egy sorban kénytelenek felállni, ezért a zöldidő jó részén nem jut át egyenesen haladó, míg a piros alatt tőlük nem jut át jobbra kanyarodó akkor sem, ha egyébként a Fehérvári útra a forgalmi helyzet alapján ki tudna hajtani.
Kérjük ezért a csatolt "helyszínrajz" szerinti módosítás mihamarabbi bevezetését: A jobb oldali sávon csak a jobbra kanyarodók érkezzenek, a belső sávot a letérésnél kellene oldalra elhúzni az egyenesen haladóknak, a balra kanyarodóknak pedig elegendő egy 1-2 autós felállási hely. Ők a zöld alatt a kereszteződésben is elférnek, mialatt az egyenesen haladók át tudnak kelni mellettük, beragadási veszély itt nincsen.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Fehérvári út 190

Hozzászólások

  • H. Annamária lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 39226 számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

    A Fehérvári út - Építész utcai kereszteződés „telezöldes” szabályozású. Ilyen esetben a mellékirányból jellemzően a balra
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • H. Annamária elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • H. Annamária megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére