Megoldatlan

Helyi javaslat a Szófia utca kerékpáros kétirányú megnyitására

Anonim Járókelő

Tisztelt Címzett!

Szeretném javasolni, hogy a Szófia utcát nyissák meg a kétirányú kerékpáros forgalom előtt, az Eötvös utcától egészen a Rózsa utcába történő becsatlakozásáig (beleértve a Hunyadi tér érintett szakaszát). A megnyitást indokolja, hogy az utca alacsony forgalmú, főként helyi igényeket szolgál ki, nem köt össze főbb utakat. Ahol pedig esetenként a forgalom nagyobb (Hunyadi tér) ott kellő szélességű, így biztonságosan járható minden résztvevő számára. Néhány burkolati jel és tábla nagyban segítené nem csak a kerékpárral, hanem a gyalogosan (csökkentené a járdán biciklizés esélyét) és az autóval (lakhelyük könnyebb megközelítésével többen hagyhatják otthon autóikat, több helyet hagyva az autót nem nélkülözhetőknek) közlekedők körülményeit is.

Kérem a korábbi sikeres kerületi példák folytatásaként (pl. Rózsa utca, Vörösmarty utca) ez az utca is legyen járható két irányban a kerékpárosok számára, rugalmasabbá téve a VI. kerületiek biciklis közlekedését, javítva a környék élhetőségét.

Közreműködésüket és segítségüket előre is köszönöm!

Egy VI. kerületi kerékpárral is közlekedő lakos

Probléma helyszíne
Budapest VI. kerület, Terézváros, Szófia u. 35

Hozzászólások

 • H. Annamária lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  Társaságunk részére megküldött elektronikus levelére – melyben a VI. kerület Szófia utcában szeretne ellenirányú kerékpáros közlekedést kijelölni – az alábbi választ adjuk:

  Megvi
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Járókelő Cila hozzászólt a bejelentéshez.

  Igen-igen-igen! :)
 • Dobos Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére