Megoldott

Építkezés során lezárt járda és/vagy kerékpárút

Anonim Járókelő

A Mogyoródi út és a Zászlós utca sarkán az épületen valamilyen felújítási munkálatokat végeznek, ehhez a képen látható helyre konténert helyeztek, és lezárták a teljes szélességben járdaszakszt, így csak a kerékpár út maradt szabadon. Mindkét irányból helyeztek ki "Úton folyó munka" és "Útszűkület " táblakat. Az egyik irányból van "Kerékpárút vége" tábla a másikból én nem láttam ilyet, illetve nincsen kihelyezve a lezárás után "Kerékpárút" tábla sem, szóval jogilag megszűnik teljesen onnantól.

A konténernek egyébként rengeteg hely lenne a Zászlós utcában, csak ehhez parkolót kellene megszüntetni, de szokásosan inkább szivatnak minden biciklist, mint egy darab autó ne tudjon parkolni.
Az a legfurcsább, hogy látszik a próbálkozás, kitettek egy csomó táblát, de a nagyrészük értelmetlen és a végeredmény ugyanolyan rossz lett, mintha semmit nem csináltak volna.
Nyílván valakitől erre így kaptak engedélyt, csak nem értem hogy lehetséges az, hogy senki nem veszi észre, senki nem ellenőrzi, hogy hogyan lett kivetlezve?

Az alábbiakban néhány tábla leírása emlékeztetőnek:

„Úton folyó munkák”: a tábla azt jelzi, hogy az úttesten vagy annak közvetlen közelében útjavítási, karbantartási vagy egyéb hasonló munkálat folyik; (Itt nem kapcsolódik az úthoz az építkezés)
„Útszűkület”: a tábla azt jelzi, hogy az úttest szélessége a megelőző útszakaszhoz képest számottevően csökken; (Itt nem csökken, hanem megszűnik)

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Zászlós u. 18

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Közben megnénztem a szabályt (KöViM rendelet
    a közutakon végzett munkák elkorlátozási és forgalombiztonsági követelményeiről) és elég gyengén fogalmaz a kerékpárutakkal kapcsolatban.
    Illetve megtalált...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Így néz ki most
  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: XIV. kerület Zuglói Önkormányzati Rendészet

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére