Megoldatlan

Megtévesztő útburkolati jel

Anonim Járókelő

A Szigony utcában autóval mentem a Baross utcától az Üllői út felé. A Práter utca kereszteződésénél jobbkéz-szabály van érvényben, ahol én a képen kék nyíllal jelzett irányban haladtam. A Práter utcából jobbról jött egy autó, akinek nem adtam elsőbbséget, mert nem ismertem az utcát, és a képen pirossal jelölt útburkolati jel nagyon hasonlít az "elsőbbségadás kötelező" útburkolati jelre. Csak ezután, mikor már korrigálni nem lehetett, vettem észre, hogy nincs "elsőbbségadás kötelező" tábla. Az útburkolati jelből viszont arra következtettem, hogy csak én nem látom. Szerencsére baleset nem lett belőle, mert a Práter utcából érkező autós elég óvatosan közelítette meg a kereszteződést, és meg tudott állni, miután látta, hogy nem fogok neki elsőbbséget adni. De ebből könnyen baleset is lehet, mert ha valaki ismeri a kereszteződést, tudja, hogy a Szigony utca az Üllői út felé egyirányú forgalmú útként folytatódik, és ez számára azt jelenti, hogy nem lehet elsőbbségadási kötelezettsége más járművekkel szemben (kivéve, ha balra szeretne kanyarodni). Képet nem készítettem, a Google utcaképen jelöltem be a szituációt.

Probléma helyszíne
Budapest VIII. kerület, Józsefváros, Práter u. 57

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett a bejelentőtől visszajelzés.

  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő Egyesület!
    Tisztelt Bejelentő!

    A VIII. kerület, Práter utca 57. számnál látható felfestés engedély nélkül létesült, hasonlóan az 55. szám előtt található burkolati jelekhez ("gyalog
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • blog promontor hozzászólt a bejelentéshez.

    "ha valaki ismeri a kereszteződést, tudja, hogy a Szigony utca az Üllői út felé egyirányú forgalmú útként folytatódik"
    Hát, ha valaki ezt gondolja, akkor az azt bizonyítja, hogy nem ismeri elég jól a
    ...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Igen, az. Van ott egy zebra, ami miatt ezt felfesthették. Szerintem vonal ott soha nem is volt (KRESZ szerint a háromszög és a zebra között kéne lennie). Valami nyoma viszont csak látszana, ha lett vo...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Ez alighanem a veszélyes helyre figyelmeztető vonal kiegészítő útburkolai jelzése [KRESZ 18. § (1) bekezdés o) pont] A vonal meg vagy lekopott, vagy ebből az irányból a növényzettől nem látszik.

    Nem...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Elnézést, amiért véletlenül "Elhagyott autó" kategóriába soroltam, "Forgalomtechnika" kategóriát szerettem volna kiválasztani. Lehet ezt korrigálni?
  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére