Megoldatlan

Nagyon kéne egy "STOP!" tábla!

Tiszteletem!

Lakóhelyem közelében, a Fecske utca - Bérkocsis utca sarkán napi rendszerességgel történik karambol. (A 15 perccel ezelőtti a héten a harmadik amit látok, de mivel dolgozóként nem mindig vagyok itthon, így biztos történik akkor is baleset, mikor nem látom.)
A kereszteződés két egyirányú utca kereszteződése, sima jobbkéz szabály érvényes, viszont láthatóan sokan nem veszik észre, hogy a Fecske utcán haladva egy beláthatatlan kereszteződés közelít, ahol elsőbbséget kell adni a jobbról a Bérkocsis utcából jövőknek (csak onnan jöhetnek mivel az is egyirányú). A kereszteződés előtt semmi tábla nincs kihelyezve, az elsőbbség megadása a teljes beláthatatlanság miatt, csak állóra fékezve lehetséges.

Véleményem szerint egy, azaz 1 db STOP! tábla kihelyezésével heti több milliós töréskár lenne megelőzhető. Ezen felül előbb-utóbb emberi áldozata is lesz a baleseteknek, mert az esetek jó részében az egyik fél a járdára ütődik ki, nemrég volt olyan is, ahol még fel is volt borulva. Ha ott épp lett volna valaki a járdán, annak annyi! (lásd fotó!)

Ja, és még valami, mivel a balesetek döntő többsége itt "csak" anyagi káros, ezért a statisztikákba ezek nyilvánvalóan nem kerülnek bele. Így ha valaki (pl. egy sóhivatalban) a statisztikára hivatkozva mondja, hogy ez egy nem balesetveszélyes kereszteződés, így nincs szükség plusz táblára, az oltári nagyot téved!
(és adja meg az elérhetőségét legyen szíves, hogy mindegyik balesetet amit itt látok megírhassam neki személyesen)

Ja, és gyakorlatilag ugyanez vonatkozik a Bérkocsis utca - Auróra utca sarokra is, ott a Bérkocsis utcára kéne egy bazi nagy zöld keretes STOP! tábla. Ott volt olyan nap is pár hete, amikor kettő karambol is volt egy nap alatt. De erről inkább írok külön bejelentést, hátha az hatásosabb...

Segítségüket köszönöm előre is, üdvözlettel,
Balásházy János

Probléma helyszíne
Budapest VIII. kerület, Józsefváros, Fecske u. 10

Hozzászólások

  • Lukács Máté lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    A probléma a bejelentéstől számított 1 év alatt nem oldódott meg, így az belsős szabályunk értelmében megoldatlan.
  • Balásházy János visszajelzésére vár.

  • Szalai Krisztina megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A kérdéses kereszteződésekben a forgalmi rend egyértelmű, azokban a KRESZ szerinti „jobbkéz” szabály érvényes. A bejelentésben foglaltakkal kapcsolatosan egyeztetést folytatunk a
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Kató Róbert hozzászólt a bejelentéshez.

    Stop tábla helyett bőven elegendő lenne, ha az autósok tisztában lennének az "egyenrangú útkereszteződés" és a "jobbkézszabály" fogalmakkal..., mondom ezt úgy, hogy én is ebben az utcában lakok.
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Balásházy János bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére