Megoldatlan

Hiányzó zebra

FRISSÍTÉS 20181207:
Tisztelt Budapest Közút!
Kérem menjenek ki a bejelentésben szereplő helyszínre egy forgalmas időszakban és győződjenek meg a saját szemükkel arról, hogy a kerékpárosoknak fenntartott szabad jelzés ideje bőven elég ahhoz, hogy a gyalogosok is mindenféle sietség nélkül átérjenek a Kerepesi út egyik oldaláról a másikra.
Ha a jelenlegi felállás nem változik, az csak egy egyre fokozódó konfliktust fog eredményezni a kerékpárosok és gyalogosok között, mivel az utóbbi akadályozza az előbbi haladását.

--
Az Örs vezér terén, a Fehér úttal párhuzamosan futó kerékpárút Kerepesi úti átvezetését szemmel láthatóan többen használják gyalogosan, mint kerékpárral, ami nem is meglepő, hiszen ki szeret feleslegesen, kerülőkkel tarkítva lépcsőzni.
Ezért arra szeretném megkérni Önöket, hogy vizsgálják meg a zebra létesítésének lehetőségét a kerékpárúttal párhuzamosan, hogy a bringás forgalom zavartalanul haladhasson és a gyalogosok, illetve mozgásukban korlátozott emberek is egyszerűen át tudjanak kelni az úttesten.

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, X.

Hozzászólások

 • Fónai Kende lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  Az Örs vezér téri kerékpáros átvezetés gyalogos használatával kapcsolatos újabb bejelentésre az alábbi választ adjuk:
  Aki a kerékpáros zöld jelzés elején indul el gyalog, az a gya
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Dobos Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Dobos Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "Az Örs vezér terén, a Fehér úttal párhuzamosan futó kerékpárút Kerepesi úti átvezetését szemmel láthatóan többen használják gyalogosan, mint kerékpárral, ami nem is meglepő, hiszen ki szeret feleslegesen, kerülőkkel tarkítva lépcsőzni. Ezért arra szeretném megkérni Önöket, hogy vizsgálják meg a zebra létesítésének lehetőségét a kerékpárúttal párhuzamosan, hogy a bringás forgalom zavartalanul haladhasson és a gyalogosok, illetve mozgásukban korlátozott emberek is egyszerűen át tudjanak kelni az úttesten."-ról "FRISSÍTÉS 20181207: Tisztelt Budapest Közút! Kérem menjenek ki a bejelentésben szereplő helyszínre egy forgalmas időszakban és győződjenek meg a saját szemükkel arról, hogy a kerékpárosoknak fenntartott szabad jelzés ideje bőven elég ahhoz, hogy a gyalogosok is mindenféle sietség nélkül átérjenek a Kerepesi út egyik oldaláról a másikra. Ha a jelenlegi felállás nem változik, az csak egy egyre fokozódó konfliktust fog eredményezni a kerékpárosok és gyalogosok között, mivel az utóbbi akadályozza az előbbi haladását. -- Az Örs vezér terén, a Fehér úttal párhuzamosan futó kerékpárút Kerepesi úti átvezetését szemmel láthatóan többen használják gyalogosan, mint kerékpárral, ami nem is meglepő, hiszen ki szeret feleslegesen, kerülőkkel tarkítva lépcsőzni. Ezért arra szeretném megkérni Önöket, hogy vizsgálják meg a zebra létesítésének lehetőségét a kerékpárúttal párhuzamosan, hogy a bringás forgalom zavartalanul haladhasson és a gyalogosok, illetve mozgásukban korlátozott emberek is egyszerűen át tudjanak kelni az úttesten."-ra.

 • Lukács Máté hozzászólt a bejelentéshez.

  Tisztelt Budapest Közút!
  Kérem menjenek ki a bejelentésben szereplő helyszínre egy forgalmas időszakban és győződjenek meg a saját szemükkel arról, hogy a kerékpárosoknak fenntartott szabad jelzés ide...
 • Lukács Máté lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

 • Lukács Máté hozzászólt a bejelentéshez.

  Szerintem a válasz alapján ez az ügy nem fog megoldódni belátható időn belül.
  Addig is több gyalogos halad át az úttesten, mint kerékpáros.
 • Bardócz Csaba megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  Az Örs vezér terén a Kerepesi úton a kerékpáros átvezetés mellett gyalogátkelőhely kijelölésével kapcsolatban az alábbi választ adjuk:

  Az Örs vezér terén a kerékpáros átvezetés m
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

 • Biciklis Anita elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Lukács Máté hozzászólt a bejelentéshez.

  Kérném a bejelentés újraküldését.
 • Stankovics Andor hozzászólt a bejelentéshez.

  Gyalogosként sem akar az ember föld alatt közlekedni. Ha igény mutatkozik a föld feletti közlekedésre nem a tiltás a megoldás. Tegyük az autókat a föld alá. És kezdjünk el az élhető városokról gondolkozni.
 • Járókelő Márton hozzászólt a bejelentéshez.

  Kerékpárosként elég zavaró tud lenni. Gyalogosként szerintem semmivel sem gyorsabb itt átkelni itt, mint az aluljárón.

  Esetleg egy "Gyalogos forgalom az aluljárón keresztül" tábla kihelyezése valami...
 • Magyar János hozzászólt a bejelentéshez.

  Csúcs! Én most írtam. Talán megvárják a 2000. bejelentést, vagy 6 db civil társadalmi csoporttal kell előre bejelentett sétát rendezni a helyszínen. Mi tart ezen ennyi ideig???
 • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Lukács Máté bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére