Megoldatlan

Torlódás csúcsidőben

A probléma már ismert az illetékesek részéről is, azonban bízom benne, hogy a megoldási javaslatomat elfogadják, és végre orvosolják a helyzetet.

A Külső Szilágyi úton Dunakeszi felé mindennapos a délutáni torlódás. Kb. 15 és 19 óra között hosszú sorban állnak az autók a Pálya utca felé vezető külső sávban. Ez már önmagában is probléma lehetne, de az ennél is nagyobb gond, hogy sokan a Homoktövis utca felől próbálnak balra kanyarodni, ezzel feltartva, sokszor pedig akadályozva a belső sáv továbbhaladását egyenesen. Az útvonalon BKV-busz is közlekedik, így a tömegközlekedők életét is megkeserítik ezek az "arcátlan" autósok, akik bekanyarodnak a belső sávba, majd mivel nem tudnak kisorolni a sorállás miatt, ott állnak percekig torlódást okozva a belső sávban is. Ez azon túl, hogy bosszantó, rendkívül balesetveszélyes is, mert ezeket az autókat kell kerülgetni egy olyan útszakaszon, amely egyébként is rosszul belátható és veszélyes. Utána lehet nézni a baleseti statisztikáknak, hetente-kéthetente van itt baleset.

Ha az aluljáró problémáját nem is képesek megoldani már hosszú évek óta, ezt egyszerűen orvosolhatnák azzal, ha a Külső Szilágyi út Dunakeszi felé vezető oldalán a két sávot záróvonallal, még inkább fizikai akadállyal választanák el a Homoktövis utcai kereszteződést megelőzően. Ezáltal a Homoktövis utcából nem lehetne a külső sávba kanyarodni, így aki a Pálya utca felé szeretne menni, annak a Megyeri úton kellene kikanyarodnia a lámpás kereszteződésnél, és időben besorolnia a kívánt sávba. Így megakadályozható, hogy lerövidítve az útjukat a Homoktövis utcán kerüljenek. Ezzel párhuzamosan érdemes volna a Homoktövis utcáról nyíló Székpatak utcánál kihelyezni a "BEHAJTANI TILOS (kivéve célforgalom)" táblát, hogy arra se tudjanak kerülni az átutazók.

A csatolt képeken pirossal jelöltem a kívánt változtatásokat.

Probléma helyszíne
Budapest IV. kerület, Újpest, Külső Szilágyi út

Hozzászólások

  • Thomas Magnum hozzászólt a bejelentéshez.

    Szeretném jelezni, hogy az Önkormányzat vagy a Budapest Közút (nem tudom, ki az illetékes) pihenőövezetnek nyilvánította a bejelentésben érintett belső zónát, ezáltal ha nem is oldódott meg a probléma...
  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Társaságunk részére megküldött elektronikus levelére – melyben a IV. kerület Szilágyi út - Dunakeszi átjáró csomópontban tapasztalható problémákat jelezte ismét – az alábbi válasz
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Haris Gergely elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Thomas Magnum bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Hiányos közlekedési tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Árpád út (IV. kerület, Újpest)
  Vissza az oldal tetejére