Megoldott

Kötelező haladási irány

Anonim Járókelő

Tisztelt Cím,

Ugyan ez nem egy mai eset, mert tavaly Januárban történt a precedens, és megpróbáltam intézkedni az Újpesti önkormányzaton keresztül, de sajnos többszörösen falnak mentem. Pár hete viszont pont a helyszínen vásároltam mikor a közúti táblákat szerelték és megkérdeztem a munkavezetőt mit tudok tenni és Ő irányított erre a forumra.

Történet:
2017 Január 14 - reggel az alább megjelölt helyszínről balra kifordulással távoztam (közterület felügyelet képe csatolva - kötelező haladási irány jobbra).
A fent elkövetett szabály szegés nem is járt következmények nélkül megkaptam a kis levelemet, 50.000 Ft büntetéssel és a szokásos jogi szövegezéssel.

2017 Június -
Éppen vásárolni voltam szombaton reggel , ahogy majd minden hétvégén teszem és akarva akaratlanul észre vettem, hogy a helyszínen, ahol engem egy buta hiba / figyelmetlenség miatt, mindenféle szóbeni felszólítás nélkül 50.000 Ft -ra megbírságoltak (Aldi parkolóból - Óceán Árok utcára kanyarodás - Januárban a kötelező haladási irány jobbra volt - én balra kanyarodtam ki) most levették a kötelező haladási irány táblát és egy szimpla elsőbbségadási kötelező jelzőtábla maradt ott.

Helyismerettel rendelkezvén tisztán látható, hogy semmi más nem változott kivéve , hogy a haladási irány lekerült. Érdeklődve kérdezem Önöktől, hogy mennyire félrevezető ez a közlekedő emberekkel szemben, hogy egyszer leszedik, egyszer felteszik a táblát (illetve így próbálnak meg pénzt beszedni)?

Továbbiakban azt is érdekesnek találom, hogy ami Januárban "veszélyes" volt, mert telefonban ezt a tájékoztatás kaptam az Újpesti felügyelettől, hogy arra az útra balra kanyarodni veszélyes és tilos, most mitől lett "nem veszélyes".

A tábla azóta sincs fent újra és bárki kedvére kanyarodhat balra is jobbra is abban a korábban "veszélyes" kereszteződésnek titulált útszakaszon.

Továbbiakban érdeklődnék:
Mi az oka, hogy a tábla lekerült?
Lehetséges -e bármilyen úton panaszt tenni?
Van -e lehetőség az általam befizetett 50.000 Ft visszaigénylésére?

Probléma helyszíne
Budapest IV. kerület, Újpest, Óceánárok u. 5

Hozzászólások

  • Lukács Máté lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Társágunk részére megküldött elektronikus bejelentésére – melyben a IV. kerület Óceánárok utcai csatlakozással kapcsolatosan tett bejelentést – az alábbi választ adjuk:

    A IV. k
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére