Megoldatlan

Aggódjunk a Reviczky utca utcaképe miatt?

A budapesti Palotanegyed lelkes rajongója és lakója vagyok. Pár hónapja nekikezdtek a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes rekonstrukciójának (a Reviczky utca és a Múzeum utca között) aminek alapvetően nagyon örülök. De ahogy telt-múlt az idő, furcsa dolgokat építettek a Reviczky utcába, aminek nem tudom hogyörüljek e tovább vagy kezdjek el aggódni… esetleg sírni is.

A Palotanegyedben több utcakép védettség alatt van 2013 óta, ahogy Józsefváros ezt honlapján is jelezi: http://jozsefvaros.hu/hir/1236/epuletek_es_utcakepek_valnak_vedette/ hiszen ezeken az utcákon sétálgatva visszarepülhetünk 100-150 évet a történelembe egységes történelmi szépségük miatt.

A Reviczky utcai Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes felújítás során, azonban lendületesen dolgoznak az utcakép jelentős módosításán:

- egyrészt néhány fát első ránézésre „bebetonoztak” vagy második ránézésre inkább körbeöntöttek valamilyen remélhetőleg fabarát anyaggal. Ezzel megemelték néhány helyen az utca szintjét ahonnan eltűntek az utcaképhez tartozó macskakövek. (elnézést a „bebetonozott” jelzőt illetően, nem értek hozzá, nem szakember vagyok, csak egy lakos akinek ez első ránézésre barbár dolognak tűnik)

- másrészt az újonnan létesített felületbe belefúrtak és összehegesztettek egy igen magas vas-szerkezetet, amire első ránézésre azt hihetnénk hogy csak egy ideiglenes állványzat és csak a felújítás miatt tették oda, de ha jobban megnézzük látjuk, hogy ez egy hosszútávra tervezett igen magas valami. Tehát: a talpazata a földbe van fúrva és szakszerűen össze van hegesztve.

- harmadrészt csúnyán megnyirbálták a fákat (főleg az utcában található többi fához képest) azért hogy ezt az egész „valamit” odaépíthessék a Reviczky utcába.

Első ránézésre rémisztőnek tűnik az étkezés látványa és erősen befolyásolja majd az 1900-as évek elejét idéző Reviczky utca utcaképét. Nem találtam semmilyen megnyugtató cikket, vagy látványtervet a neten sem, hogy mit terveznek ide, milyen végeredmény születhet. Ezért írtam ide Nektek, hátha Ti tudjátok hol lehet tájékozódni erről. Lehet valami szép épül itt, vagy legalábbis reménykedem.

FOTÓK: https://photos.app.goo.gl/drT4EBRybmPKLrgY7

Probléma helyszíne
Budapest VIII. kerület, Józsefváros, Reviczky u. 6

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: VIII. kerület JGK Józsefvárosi Gazdálkodási Központ

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: VIII. kerület JGK Józsefvárosi Gazdálkodási Központ

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés kategóriáját ""-ról "Egyéb"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    igen megnyugtató amit látok :)
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Gondolom, közben Ön is rájött, hogy nincs semmi baj, mert ezek a gyanús cuccok a frontfal megtartására, és a fák védelmére lettek odatéve :)
    Szóval utcakép valszeg marad :)
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: VIII. kerület JGK Józsefvárosi Gazdálkodási Központ

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére