Megoldatlan

sávkiosztás

XIII. ker Lehel uton, Róbert k. krt felől a Dózsa Gy. u irányában két forgalmi sáv vezet. Dózsa Gy u előtt a jobb oldali sáv megszünik, (utburkolati jellel jelezve) átvezet a belső sávba, majd innen osztódik újra jobbra egy egyenes-jobbos sáv, és a belső lesz balra kanyaródó sáv. Mivel a balra kanyarodók zöld ideje kevesebb, mint az egyenes-jobb irányé, a balra kanyarodni szándékozók belelógnak az egyenes irányú sávba, így az egyenesen-jobbra haladni szándékozók feltórlódva nézik végig a jobb oldali sávra vonatkozó zöld jeltést a villamos megálló melletti szakaszon az üres sáv ellenére.
Kérdés: Mire jó ez a sávkiosztás? Véleményem szerint csupán burkolati jel módosítással egyértelmüen kialakítható a belsőből balra kanyarodó, külsőből egyenes-jobbos sáv mindenféle sávelhúzások nélkül, a jelenlegi kis szakaszon egy sávra "szűkítés" nélkül.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, XIII. kerület

Hozzászólások

  • László Emil hozzászólt a bejelentéshez.

    Érdekes, a város számtalan többsávos kereszteződésében elegendő a járművezetőknek a "csak a burkolati jelek és a besorolás rendjét jelző tábla", itt még egy "közös sávba tereléssel" is kényeztetik az...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (2761)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    A jelenlegi kialakításnál elsősorban fo
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • _ tbodai hozzászólt a bejelentéshez.

    Teljesen jogos észrevétel, kb. 5-6 évvel ezelőtt alakították ki ezt a rendszert (hibásan) véleményem szerint annak reményében, hogy jobbról, a kapubejáróból ki tudjanak hajtani a honvédségi járművek,...
  • Az adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • László Emil bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére