Megoldott

Útakadály a Váci úton, az M3 metrópótló autóbuszok szabad sávjában

Kedves Járókelő.hu!

Az üzenetemhez csatolt képet tegnap (2018. január 17.) délben készítettem a XIII. ker. Váci út és Ipoly utca kereszteződésénél.
Jó látható a képen, hogy az M3 metrópótló autóbuszok sávjában egy kijavításra váró, szalaggal körülkerített úthiba képez komoly, egész sávot elzáró akadályt.
Ez az állapot körülbelül három hete változatlan.
Nem történik semmi. Az úthiba azóta sem lett kijavítva. És semmi előjele, hogy a kijavítására bármelyik cég, intézmény készülne.
Holott a helyzet több szempontból is problematikus, amellett, hogy a tipikus intézményi gondatlanság és felelőtlen hanyagság bizonyítéka.

1.) A buszoknak, hiába lett kialakítva egy önálló sáv, ha annak elhagyására kényszerülnek. (És a rendőrök is hiába felügyelik ennek a sávnak a szabadon hagyását és hiába büntetik meg az abban közlekedő autósokat, ha mindeközben egy ilyen útakadály idestova egy hónapja akadályozhatja a buszok forgalmát és okozhat torlódást.)

2.) A helyzet amellett, hogy lassítja a buszok mozgását, amely még tovább fokozza a kényelmetlenségét azoknak, akiknek a metró újjáépítése idején ezt a közlekedési módot kell használniuk, rendkivül balesetveszélyes is, különösen a csúcsidőkben, amikor a buszoknak - gyakori, hogy három busz halad szorosan egymás mögött -, az akadály kikerülése miatt be kell furakodniuk a mellettük lévő személygépkocsiktól zsúfolt másik sávba.

Felháborítónak tartom, hogy semmilyen lépés nem történik a helyzet megoldására.
Felháborító, hogy ezt az áldatlan állapotot három hete tartja fenn az a vállalat és/vagy hatóság amelynek a feladata és kötelessége is lenne egy ilyen frekventált útszakaszon keletkezett úthiba és útakadály azonnali (mielőbbi) kijavítása és eltávolítása.

Kérem Önöket, hogy válaszoljanak, kihez kell ebben az ügyben fordulni, vagy kérem, továbbítsák a panaszomat a megfelelő intézmény megfelelő osztályára.

Köszönet minden ezen az útvonalon közlekedő utas, autóbuszvezető és gépkocsivezető nevében!

Üdv,
Janisch Attila
filmrendező, egyetemi tanár

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Váci út 50

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Janisch Attila hozzászólt a bejelentéshez.

    Megoldódott.

    Köszönet a járókelő.hu sátbjának a probléma továbbításáért.
    Időközben - a válaszlevélben foglaltaknak megfelelően - a probléma megoldódott. Az úthibát javították,maz akadály elhárult. S...
  • Janisch Attila visszajelzésére vár.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Az M3-as metró nyomvonalán közlekedő metrópótló autóbuszok által igénybevett útszakaszon rendszeres ellenőrzést végzünk. Az útvonal állapotát és az útburkolati hibákat folyamatosan felmérjük, vizsgál...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Janisch Attila bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére