Megoldatlan

József Attila Lakótelepen egy balesetveszélyes, jobb kezes kereszteződés

Tisztelt Címzett!

Segítséget szeretnék kérni egy kereszteződés ügyében a József Attila Lakótelepen. Már írtam az önkormányzatnak régebben, de senki sem válaszolt, és úgy tűnt, amíg nem történik baleset, nem tesz senki semmit.
Egy helybéli lakos hívta fel a figyelmemet arra, hogy Önökhöz kell fordulni ezzel a kéréssel. Ezért írok.
A képen mellékelem, mely kereszteződés, de röviden: adott egy jobb kéz szabályos kereszteződés a Finomságok boltja mellett (Lobogó utca és Napfény utca, de ez nem a nagy Lobogó utca, mint a képen is látható, csak ezt is így hívják), amit senki sem vesz észre - egyrészt az 5 méter közelről sem tartja be senki a parkolásnál (esélytelen kilátni is, ha ki akar az ember hajtani az utcából), nincs is felfestve a parkoló, és még az emberre dudálnak a Napfényen jövők, ha ki akar hajtani. Ez már évek óta így megy. Ezt használják az arra parkoló autósok, valamint a gyermeküket az ottani alsó 2 osztályba autóval hordó szülők is.
Természetesen fokozott óvatossággal hajtunk ki mindig ott, akár én, akár a férjem vezet, és még jobbra viszonylag megoldható a kanyarodás, ha épp nem áll be egy kocsi szinte az utcába. Nem látni az utcát, és ha valaki tud is róla, sokszor nem érdekli.
Balra viszont sokszor életveszélyes a kihajtás, odáig jutottunk, hogy pénteken majdnem levitte a kocsi orrát egy busz, mert speciell egy nagy furgon állt ott.
Máshol nem lehet kihajtani, mivel egyirányú a Fahéj cukrászda felé a Lobogó (ezt is Lobogónak írja a térkép ugye, de ha épp nézik a képet, látják, mi a baj).
Aki gyakran használja, tudja, hogy milyen rossz ez, aki meg nem, az nagy eséllyel lehet, eddig azt sem látta, hogy van ott valami. Jól tudom.
Amit jónak (és olcsó megoldásnak) látok, nem szakemberként, hogy
a., szereljenek fel tükröt szembe a Lobogóval,, hogy legalább a sok szabálytalanul nem lassító, elsőbbséget meg nem adó autóst láthassa az ember (nem azt várom el, hogy a Napfényen jövő lásson minket a tükörből és megálljon, mert nem fog, nagyobb kereszteződésekben sem érdekel sok embert a jobb kéz szabály, szóval ezért gondolom jó ötletnek, hogy a kis utcából kihajtó autós láthassa, épp száguld-e valaki a Napfényen vagy tiszta a terep) , mert egy tükörrel legalább látnánk, jönnek-e balról, és kitolhatom-e a kocsi orrát, hogy én is kilássak a parkoló kocsiktól),
b., megváltoztatni az egyirányúságot, és ebből az irányból lehetne behajtani, a Fahéj mellett meg kimenni.
Utóbbi persze a közvetlenül ott lakókat érinti leginkább, emiatt gondolom, hogy egy tükör kevésbé okozna fennforgást.
Az, hogy az 5 métert felfessék csíkosan, hogy tilos a parkolás, hiú ábrándnak tűnik, és nem tudom, mennyire tartanák be, szóval, nem tudom, mennyi egy tükör, de sokat segítene.

Köszönöm, ha végigolvasták, és tesznek valamit az ügy érdekében. Több embert is érint és zavar, közösségi oldalon tettem fel a kérdést, és sokan járnak haosnló cipőben (nyilván az iskola miatt is), és mindannyian várjuk a segítséget!A kisfiunkkal az autóban még inkább rossz itt kihajtani. Ha van gyermeke annak, aki olvassa, sejtheti, mit éreznek a szülők, amikor szinte lutriszerűen kitolják az autó orrát.

Köszönöm előre is a segítséget! Áldott, szeretetben gazdag ünnepeket kívánok minden munkatársuknak!

Üdvözlettel:

Hrtyanné Dr. Patonai Gabriella Zsuzsanna

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Lobogó u. 12

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett a bejelentőtől visszajelzés.

  • Hrtyanné Dr. Patonai Gabriella Zsuzsanna visszajelzésére vár.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A IX., Napfény utca a József Attila lakótelepen lévő 30 km/órás korlátozott sebességű övezet része. Ennek megfelelően az övezet minden kereszteződésében „jobbkéz-szabály” van érv
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Hrtyanné Dr. Patonai Gabriella Zsuzsanna bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére