Megoldatlan

Veszélyesen hosszú piros jelzés

A Váci útnál a TESCO magasságában lévő visszafordítósáv jelzőlámpája lehetetlenül hosszú piros ciklusra van beállítva. Sok esetben a szemközt jövők hiába kapnak piros jelzést, a visszafordulást nem engedi a lámpa, ezért feltorlódnak a kocsik, nem ritkán az egyenesen haladók sávjában maradva. Ez nagyon balesetveszélyes, mivel itt 70 km/h a megengedett sebesség, a belső sávban viszont a hosszú piros miatt állnak a kocsik. Sajnos nem egyszer ingerült dudálás, fékezés és hirtelen sávváltás az eredmény, ami a többi jármű magas sebessége miatt nagyon balesetveszélyes.

Véleményem szerint semmi sem indokolja a fordítósáv piros jelzését akkor is, amikor a szemközt jövők megállnak, ugyanis nincs itt máshonnan bejövő forgalom a déli irányba. Nemritkán 3-4 ciklust is várni kell, mire lehetséges a fordulás. A hosszú piros miatt ráadásul sokan - érthető módon - türelmüket vesztve pirosban fordulnak meg, ami szabálytalan.

A térképen zölddel jelöltem a megforduló autók haladási irányát, pirossal a jelzőlánpát. Sokan egyébként a Szekszárdi utcából jönnek ki és fordulnak vissza a város felé, mivel a következő hasonló lehetőség, a Babér utca túlzsúfolt lett a Fiastyúk utca ideiglenes egyirányúsítása miatt.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Váci út 185

Hozzászólások

  • Fehér Tamás hozzászólt a bejelentéshez.

    Pontosan ez fog történni, csak kicsit nehéz időt kerítenem rá, mivel napközben többnyire a város másik felében vagyok. De előbb vagy utóbb mindenképp csinálok videót.
  • Bp Sentinel hozzászólt a bejelentéshez.

    szerintem pont ez kéne, mert a válasz alapján nem úgy tűnik, hogy kimentek volna megnézni a kereszteződést...
  • Fehér Tamás hozzászólt a bejelentéshez.

    A probléma pontosan az, hogy hiába állnak az autók sorban egymás után, betelik a sor, de a lámpa nem vált. Minden kocsi a helyén van, az érzékelőnek látnia kellene őket. Legközelebb videofelvételt fog...
  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A jelzett csomópontban a visszakanyarodó irány csak akkor kap szabad jelzést, ha ebből az irányból jármű bejelentkezés történik. Amennyiben nem megfelelően áll fel az első autó a
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Fehér Tamás hozzászólt a bejelentéshez.

    Sajnos a rajzon a zöld nyíl egyik szára véletlenül piros lett. De remélem, így is érthető.
  • Fehér Tamás hozzászólt a bejelentéshez.

    Egy megjegyzés: a lámpa néha teljesen normális, nem kell minden esetben ilyen sokáig várni. De semmilyen logikát nem fedeztem fel, mi alapján változik a programozása.
  • Fehér Tamás bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére