Megoldatlan

Veszélyes sziget szegély

Róbert K. krt-i villamos vágány felújítás-újjáépítés során találtam olyan sarkos elválasztó szigetet, amelyik balesetveszélyes. XIII. Lehel utról, centrum felé tartó irányból, a Róbert K. krt-ra balra kanyarodáskor a belső sávban találkozhatunk olyan uttestet-vágányt elválasztó szigettel, amelyik kissé belenyúlik az ideális kanyarodási ívbe. Nemrég adták át a forgalomnak ezt a szakaszt, de már - mint a fotón is látszik - a gumiktól, melyek feltételezhetően jelentősen károsodtak is - fekete a szegélykő. Jó lenne, ha tervező, kivitelező figyelembe venné, hogy nem minden autós egyforma rutinnal vezet, ne büntessük őket ilyen felesleges figyelmetlenségekkel. Nem került volna semmibe a tervezőnek sem egyenes vonalzó helyett, íveset használni, az építőnek ugyanannyi munkájába került volna a szegélykövet ívben beépíteni. Sőt, úgy még néhány darabbal kevesebb is kellett volna. Nem tennénk ki az autósokat olyan veszélyforrásnak, hogy defektet, felni-futómú rongálódást szenvednének, esetleg ebből kifolyólag a mellettük kanyarodó másik járműnek ütköznek. A közlekedés egyébként is veszélyes üzem, miért helyezünk még ki mesterséges veszélyforrásokat. Gondoljunk itt egyébként a kerékpárosokra, motorosokra is akik egy borulás-úttestre esés esetén még veszélyeztetettebbek, most nem csak erre az egy sarokra gondolok, van még több ilyen sajnos máshol is városban. Gondoljanak továbbá a saját közútkezelő cégükre is. Majd a télen a hóeltakarításkor az ekéző kocsi tolotalpának széle is megakadhat, megrongálhatja, leszakíthatja arról a gumiélet. Kérem jelzésemet az 1-es villamospálya építőinek, kivitelezőinek eljuttatni, még ott dolgoznak talán könnyebb ilyen kis korrekciókat elvégezni, és talán odafigyelni a felújítás további szakaszain is az ilyen kialakítások mellőzésére.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, XIII. kerület

Hozzászólások

  • László Emil hozzászólt a bejelentéshez.

    Végülis 2017 junius 2-án megoldódott. Nem is kellett hizzá teljes 3 év! Csak jó néhány felni ami kicsipkézte a szegélyt. De, végre ott a tàbla!!!
  • _ tbodai hozzászólt a bejelentéshez.

    A bejelentőnek igazat adva, igen, a járdasziget veszélyes kanyarodáskor és -autósként ott haladva- megerősítem, belenyúlik az ideális kanyarodási ívbe, legalább 2 méterrel rövidebb lehetne.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (2530)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    A Róbert Károly körúton a közúti pálya
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Banovec Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    Vagy akár ki is festhetnék a szegélyköveket, mondjuk fekete-sárágra.
    Bár úgy egyáltalán, szerintem semmi értelme nincs ennek a keskeny szigetnek, eddig nem volt ilyen, most miért kell?
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • László Emil bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldatlan
    4
    Megoldatlan
    4

    Matricás tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Keleti pályaudvar (VIII. kerület, Józsefváros)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Megállóhelyen padka hiány

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Maros utca (XII. kerület, Hegyvidék)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Egy lift sem üzemel

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Járókelő Star
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Forgách utca (XIII. kerület)
  Vissza az oldal tetejére