Megoldatlan

Veszélyes sziget szegély

Róbert K. krt-i villamos vágány felújítás-újjáépítés során találtam olyan sarkos elválasztó szigetet, amelyik balesetveszélyes. XIII. Lehel utról, centrum felé tartó irányból, a Róbert K. krt-ra balra kanyarodáskor a belső sávban találkozhatunk olyan uttestet-vágányt elválasztó szigettel, amelyik kissé belenyúlik az ideális kanyarodási ívbe. Nemrég adták át a forgalomnak ezt a szakaszt, de már - mint a fotón is látszik - a gumiktól, melyek feltételezhetően jelentősen károsodtak is - fekete a szegélykő. Jó lenne, ha tervező, kivitelező figyelembe venné, hogy nem minden autós egyforma rutinnal vezet, ne büntessük őket ilyen felesleges figyelmetlenségekkel. Nem került volna semmibe a tervezőnek sem egyenes vonalzó helyett, íveset használni, az építőnek ugyanannyi munkájába került volna a szegélykövet ívben beépíteni. Sőt, úgy még néhány darabbal kevesebb is kellett volna. Nem tennénk ki az autósokat olyan veszélyforrásnak, hogy defektet, felni-futómú rongálódást szenvednének, esetleg ebből kifolyólag a mellettük kanyarodó másik járműnek ütköznek. A közlekedés egyébként is veszélyes üzem, miért helyezünk még ki mesterséges veszélyforrásokat. Gondoljunk itt egyébként a kerékpárosokra, motorosokra is akik egy borulás-úttestre esés esetén még veszélyeztetettebbek, most nem csak erre az egy sarokra gondolok, van még több ilyen sajnos máshol is városban. Gondoljanak továbbá a saját közútkezelő cégükre is. Majd a télen a hóeltakarításkor az ekéző kocsi tolotalpának széle is megakadhat, megrongálhatja, leszakíthatja arról a gumiélet. Kérem jelzésemet az 1-es villamospálya építőinek, kivitelezőinek eljuttatni, még ott dolgoznak talán könnyebb ilyen kis korrekciókat elvégezni, és talán odafigyelni a felújítás további szakaszain is az ilyen kialakítások mellőzésére.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, XIII. kerület

Hozzászólások

 • László Emil hozzászólt a bejelentéshez.

  Végülis 2017 junius 2-án megoldódott. Nem is kellett hizzá teljes 3 év! Csak jó néhány felni ami kicsipkézte a szegélyt. De, végre ott a tàbla!!!
 • _ tbodai hozzászólt a bejelentéshez.

  A bejelentőnek igazat adva, igen, a járdasziget veszélyes kanyarodáskor és -autósként ott haladva- megerősítem, belenyúlik az ideális kanyarodási ívbe, legalább 2 méterrel rövidebb lehetne.
 • BKK Budapesti Közlekedési Központ válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Cím!

  Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (2530)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

  A Róbert Károly körúton a közúti pálya
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

 • Banovec Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

  Vagy akár ki is festhetnék a szegélyköveket, mondjuk fekete-sárágra.
  Bár úgy egyáltalán, szerintem semmi értelme nincs ennek a keskeny szigetnek, eddig nem volt ilyen, most miért kell?
 • Sági Katalin elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • László Emil bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére